TEEMU ÕHTU: Ducks austas legendi võiduga

Ükski mängija ei saa enam Anaheim Ducksi eest kanda särki numbriga kaheksa. Kui ta ei ole selleks valmis just Honda Centeri lae alla ronima ja Teemu Selänne auks üles riputatud numbri sealt ära tooma. Legendaarse soomlase nr. 8 on esimene number, mille Ducks on oma ajaloos külmutanud.

(foto: Kelvin Kuo/USA TODAY Sports)
Pidulik tseremoonia toimus enne kohtumist Winnipeg Jetsiga. Tänapäeva Jets on küll täiesti teistsuguse ajalooga sats, aga sellegipoolest on tegu sama linna klubiga, kust Selänne pikk ja edukas NHL-i karjäär 1992. aastal alguse sai. Winnipeg ei ole sidet temaga kaotanud. Seda tõestasid retrosärgid, mida meeskonna mängijad mängueelsel soojendusel kandsid. Kui öeldakse, et rekordid on murdmiseks, siis võib üsna kindlalt väita, et Selänne poolt tema debüüthooajal Jetsi särgis tehtud 76 väravat jääb igaveseks liiga uustulnukate rekordina püsima.


Väga sobivalt sündis ka Ducksi 5-4 karistusvisete võiduga lõppenud kohtumises üks kollanokkade rekord. 21-aastane Richard Rakell lõpetas nelja punktiga (2+2) ja see on Ducksi uustulnukate rekordi kordus. Varasemalt on sellega hakkama saanud Ryan Getzlaf ja Stanislav Christov.

Noore rootslase juhtimisel tuli Ducks välja 1-3 avakolmandiku kaotusseisust. Üsnagi viljakas karistusvisete seerias sai otsustavaks Sami Vataneni värav. Kuuendas ringis tulnud tabamus tegi seisuks 3-2. "On väga suur au, et mul oli see võimalus," märkis 23-aastane soomlane. "Äkki saan kunagi oma lapselastele öelda, et tegin Teemu õhtul otsustava värava."


Ducks võitis põhiturniiril kõik kolm Jetsi vastu peetud matši.

Teised kohtumised

Edmonton Oilers 2 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Arvestades viimase aja kordaminekuid võib öelda, et tüüpiline Oilers. Võidetakse siis, kui keegi neile võimalust ei anda, aga kaotus tuleb vastu võtta siis, kui enne avavilet ka reaalne võiduvõimalus on. Panthers oli viimati Edmontonis võitnud 2008. aastal.

Chicago Blackhawks 4 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Blackhawksi poolt avakolmandikul kaks vägevat kiirest vasturünnakust tulnud väravat ja põhimõtteliselt oligi kogu moos. Wildi kohutav kaitse kinkis teisel kolmandikul veel kaks väravat, enne kui Matt Cooke viis minutit enne lõppu auvärava kirja sai. Wild on kaotanud viis mängu järjest ja tundub, et Zach Parise'i isa lahkumine (Jean-Paul Parise pidi eelmisel nädalal alla vanduma võitluses vähiga) on tervele meeskonnale põntsu pannud.

Kommentaarid