Avalanche loodab O'Reilly kaitsja vastu välja vahetada

Üleminkute tähtajani on vaid viis nädalat minna ja võib eeldata, et pärast Tähtede mängu nädalavahetust läheb elu turul väga aktiivseks. Ryan O'Reilly on üks mängumees, keda väga suure tõenäosusega ootab ees klubivahetus.

(foto: Chris Humphreys/USA TODAY Sports)
Veebruari alguses 24. sünnipäeva tähistav talendikas ründaja tegi mullu Colorado Avalanche'i eest vägeva 28+36 (64 punkti) hooaja. Ta oli meeskonna suurim väravakütt. Suvel sai O'Reilly klubilt pärast pikki kõnelusi uue kaheaastase lepingu, mille koguväärtus on 12 miljonit dollarit. Pärast seda on teda aga tabanud paras pohmakas.

Tänavu on O'Reilly 48 kohtumisega teinud vaid 9+17. Efektiivsusnäitaja poolest, mis on -6, mahuvad tema selja vaid viis meeskonnakaaslast. Seejuures oli seis alles hiljuti veel nukram. O'Reilly on suutnud oma aktsiaid tõsta viimase aja vormiga - viimasest neljast mängust on kirjas kolm silma.

Tegu on kahtlemata lootustandva mängumehega, aga Avalanche näib siiski olevat valmis temale käega lööma. Suvised lepingukõneluste ajal oli juba teist korda raskusi tema moosimisega ja kuna tänavu on olnud suuri probleeme oma seljataguse tsementeerimisega, siis loodetakse ründaja eest saada üks korralik kaitsemees.

Väidetavalt on O'Reilly, kellest sai 2009. aastal Avalanche'i ajaloo noorim mängija, suhtes suurimat huvi näidanud Toronto Maple Leafs ja Buffalo Sabres. Mõlemal oleks Avalanche'ile pakkuda huvitavaid valikuid. Leafsil Jake Gardiner või Cody Franson ja Sabresil Tyler Myers, kellest pool liigat unistavad. Sama võib tegelikult öelda ka O'Reilly kohta. Kui mees ametlikult turule paisatakse, siis kujuneb järjekord kindlasti selliseks nagu LIPO-s Savisaare tasuta kraami jagamise ajal.

Kommentaarid