Zetterberg päästis Red Wingsi piinlikust kaotustest

Detroit Red Wings võõrustas Buffalo Sabresit ja vähemalt paberi peal tundus olevat tegu kerge õhtupoolikuga. Aga nagu aeg-ajalt ikka sellistel juhtudel, kukkus välja tiba teistmoodi. Sabres tegi võimsa avakolmandiku ning Red Wingsi pidi suurest jamast välja aitama kapten Henrik Zetterberg.

(foto: David Guralnick/Detroit News)
Sabres sai avakolmandikuga 3-0 ette. Drew Stafford avas juba teisel minutil skoori ja Tyler Ennis ning Chris Stewart kasvatasid seda paariminutilise vahega kolmandiku keskel. Teist õhtut järjest mänginud Petr Mrazek lasi kolm väravat vaid seitsme pealeviske juures ja loomulikult tuli siis kiirelt pingi peale kolida.

Kuna Red Wingsil on mõlemad põhivalikud Jimmy Howard ja Jonas Gustavsson hetkel vigased, siis sai oma võimaluse 25-aastane Tom McCollum, kellel oli eelnevalt kirjas vaid üks NHL-i mäng. See oli ülinukker esitus 2011. aasta märtsis, kui ta lasi kaheksa pealeviskega kolm väravat. Selles kohtumises sai ka Sabres tema vastu kirja täpselt kaheksa üritust, aga sel korral lendas McCollumi selja taha vaid üks litter. Selleks hetkeks oli Red Wings kohtumist ka juba juhtimas.

Kaotusseisu kustutamine algas teise kolmandiku alguses. Gustav Nyguist sai kodumeeskonna tabloole sel hetkel, kui esimene minut just täis tiksus. Mõni minut hiljem järgnes Drew Milleri värav ja poole kolmandikuga tänu Tomaš Tatari väravale viik käes. Sabres sai teisel kolmandikul kirja vaid ühe pealeviske. Red Wings tuli võimsalt ja hoogu ei võetud maha ka viimasel perioodil.

Viimasel kolmandikul algas Zetterbergi šõu. Olles Nyguisti värava juures söödupunkti kirja saanud, pani Red Wingsi kapten Jhonas Enrothi selja taha kolm tükki ning läks õhtule oma karjääri kuuenda kübaratrikiga. Tema kollide kõrvale mahtus veel üks Ennise tabamus.


6-4 võit aitas Red Wingsi Atlandi divisjonis teisele kohale. Olles hooaja esimese vastasseisu Sabresile karistusvisetega üllatuslikult kaotanud, võitis Red Wings kõik ülejäänud kolm matši normaalajaga.

Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 3 - 6 Dallas Stars (tipphetked)

Resultatiivses mängus nähti juba avakolmandikul viite väravat. Selle lõpetas Stars 3-2 eduga. Brandon Saad kustutas eduseisu oma mängu teise kolliga teisel perioodil ära, aga viimaseks kolmandikuks ei ilmunudki Blackhawks kohale. Pealevisekd 14-5 ja skoor 3-0 seal Starsile. Cody Eakin tegi haruldase kahe väravaga mängu, skoorides nii ülekaalu kui vähemuse värava.

Winnipeg Jets 4 - 3 (KV) Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes sai viimasel kolmandikul välja kaheväravalisest kaotusseisust, aga võiduks õnne polnud. Karistusvisete seerias skooris ainsana mängu avavärava autor Bryan Little. Kohtumisega lõpetati ka omavaheline põhiturniiri seeria. Jets jäi peale mängudega 2-1.

Kommentaarid