Oskuste võistluse võitis Foligno meeskond

Tähtede mängu nädalavahetus jätkus eile oskuste võistlusega. 1990. aastal alustatud ettevõtmine on tänaseks kasvanud kuue ala peale. Nendes toimetas sel korral paremini "kodumeeskond". Nick Foligno sats jäi peale numbritega 25-19.

(foto: Kirk Irwin/Getty Images)
Õhtu algas võidu uisutamisega ja Foligno meeskond pani seal juba väga korraliku märgi maha, kui noppis võidu kõigist neljast vastasseisust. Seejuures oli Phil Kessel üllatuslikult parem Tyler Seguinist. Parima aja sai kirja Tampa Bay Lightningu Jonathan Drouin.

Teiseks alaks oli kiirrünnaku ehk 1 vs 1 olukorra lahendamine. Osalejatel oli kolm võimalust, et võimalikult kreatiivselt asi ära teha ja läks korralikuks pulli tegemiseks. Brian Elliott asus näiteks selfiesid klõpsutama.
Võidumees oli lõpuks Ryan Johansen, kes võitis kõigi südamed oma teise katsega, kus korjas ühe poisi sülle ja lasi temal litri võrku panna. Jakub Voracek viis sama triki läbi ja tal oli väikese poisi rollis Johnny Gaudreau - kes siiski nüüd ametlikult osaleb Tähtede mängus - aga ju jäi asi originaalsuse taha.


Järgnes pealevisete võistlus, kus oli parim Patrick Kane. Bobby Ryan suutis väravaraamid kolm korda üles leida. See aitas ka Toewsi satsil ainsa punkti tuua. Ryanile tegi ära endine klubikaaslane Ryan Getzlaf.

Foligno meeskond jätkas võidutsemist ka teatevõitlusel. Seal pidi täitma erinevaid ülesandeid ja teadet ei saanud üle anda enne kui oma asjaga oli hakkama saadud. Kahe ringi peale läks kirja parim aeg ja vahe oli ülinapp - 1.37.979 vs 1.38.789.



Alles kolmandat korda tehtud teatevõitlusele järgnes üks vanimatest aladest - kõige tugevama pealeviske võistlust. Seal jäid kõik imetlema - ja osad ka kartma - Shea Weberi sooritust. Nashville Predatorsi kaitsja kõige võimsama soorituse kiiruseks mõõdeti 108.5 m/h ehk 174.61 km/h.


Läbi aegade on sellest võimsama pealeviske kirja saanud vaid Zdeno Chara. Tema poolt läks eelmise Tähte mängu võistlusel värava poole teele 108.8 m/h ehk 175.1 km/h kuul.

Võistlusele pandi punkt karistusvisetega. Sellega suutis Toewsi sats korralikult vahet vähendada - see sulas kuueni 11 pealt. Seeria kõige vägevama esituse pakkus Roberto Luongo, kes võttis imeliselt ära Jiri Sekaci ürituse.


Oskuste võistluselt oli ka üks puuduja. Vigastustetont on ka Tähtede mängu nädalavahetusel möllanud ja nii ei jõudnud kohale Tampa Bay Lightningu Tyler Johnson. Tõenäoliselt jääb ta alakeha vigastuse tõttu eemale ka tänasest Tähtede mängust. See algab meie aja järgi südaööl.

Kommentaarid