KANNAPÖÖRE: Brodeur otsustas tagasitulekule kriipsu peale tõmmata

Detsembri alguses St. Louis Bluesilt lõpuks tänavuseks hooajaks lepingu teeninud Martin Brodeur on otsustanud oma tagasitulekule siiski kriipsu peale tõmmata. Legendaarne väravavaht lõpetab mängijakarjääri ning asub Bluesi juures ametnikuna tööle.

(foto: Jasen Vinlove/USA TODAY Sports)
Brodeur tõmbab pintsaku selga ja lipsu kaela pärast seitset mängu Bluesi rivistuses. Viis neist tulid algrivistuses ja ta sai kirja kolm võitu. Tema toel elas Blues üle perioodi, mil esiväravavaht Brian Elliott oli vigastusega väljakutelt eemal.

Detsembri lõpus sai Brodeur Colorado Avalanche'i vastu kirja oma karjääri 125. nullimängu, kuid tema üldnumbrid olid siiski nukravõitu. Ta lasi enda selja taha keskmiselt 2.87 väravat mängus ning tõrjete efektiivsus oli tagasihoidlik 89.9%. Mõlemad numbrid on selgelt tema suurepärase karjääri keskmistest näitajatest halvemad (2.24, 91.2%).

Jaanuari keskel võttis Brodeur isiklikel põhjustel nädalase puhkuse. Juhuslikult selgus samal ajal, et Minnesota Wild, kellel oli hirmsasti vaja oma väravavahtide seisu parandada, hankis endale Devan Dubnyki. Pärast seda sahistati, et Brodeuri lahkumise põhjuseks oli just see, et jõuda selgusele, milline roll tal veel NHL-is mängida on, kui meeskond, kellel seis postide vahel nukker, isegi ei kaalu tema hankimist.

Nädalasele pausile järgnes veel üks ning neljapäeval tuleb ametlik teadaanne, et Brodeur on oma mängijakarjääri lõpetanud.


Kommentaarid