MEENUTUS: Eelmises Tähtede mängus kombineeriti 21 väravat

Täna algab draftiga Tähtede mängu nädalavahetus. Kolme päeva jooksul toimub igasugu pudi-padi, mis kulmineerub pühapäeval mängu endaga. Viimasest Tähtede mängust on möödas kolm aastat, seega on ka hea hetk toonast mängu meenutada.

(foto: Christian Petersen/Getty Images)
2012. aastal Ottawas toimunud mäng oli teine, mis peeti praeguse formaadiga, kus kaks mängijat valivad oma meeskonnad. Kapteniteks olid siis "kodumeeskonna" esindaja Daniel Alfredsson ja Boston Bruinsi Zdeno Chara.

Ka siis said fännid meeskonna koostamisel sõna sekka öelda ja nii osutus fännihääletuse kõige populaarsemaks valikuks nüüdseks Alfredssonilt Ottawa Senatorsi kapteniameti üle võtnud Erik Karlsson. Senatorsi fännid olid omadega nii hoos, et Karlssonile ja Alfredssonile järgnesid populaarsuselt teisedki klubi mängijad Jason Spezza ja Milan Michalek. Populaarsusvõistluse meeskonda mahtusid veel Toronto Maple Leafsi Dion Phaneuf ja Bruinsi väravavaht Tim Thomas.

Senatorsi pande jäi drafti ajal kõik ühesse punti, samas kui viimased kaks liikusid Chara meeskonda. Draftis oli abikaptenina Alfredssoni abiline Henrik Lundqvist ja Chara oma Joffrey Lupul. Alfredssoni meeskonda juhendasid John Tortorella ja Todd McLellan, Chara sai tegutseda tuttava näo Claude Julieni juhendamisel.

Sarnaselt tänavusele aastale oli ka toona suurelt mängult mitmeid puudujaid. Sidney Crosby oli endiselt kimpus peapõrutusega ja Aleksandr Ovetškin näiteks jäi kohtumisest eemale mängukeelu tõttu. Otseselt ei keelanud see venelasel mängus osalemist, aga tema sõnul ei oleks see olnud õige. Kõik ülejäänud ütlesid, et Ovi lihtsalt pirtsutab selle pärast, et liiga oli talle karistuse määranud.

20 510 pealtvaataja ees peetud kohtumine lõppes Chara meeskonna 12-9 võiduga. "Külalised" ladusid endale võiduks korraliku vundamendi suurepärase algusega. Avakolmandiku keskpaigaks juhiti 3-0. Viiendal minutil kombineerisid avavärava Pavel Datsjuk ja Marian Gaborik. Slovak pani litri oma toonase klubikaaslase Lundqvisti selja taha.

2-0 tuli vägevast kiirrünnakust. Alfredssoni meeskond jäi ründetsoonis litrist ilma ja pealtnäha võimatu nurga alt leidis Jevgeni Malkin üles ülemise riiuli. Gaborik läks esimesele puhkepausile kahe väravaga. 3-0 tuli tema poolt pärast Marian Hossa eeltööd.

Alfredssoni meeskond alustas pärast 0-3 auku jäämist koheselt kustutustöödega. Vähem kui pool minutit pärast Gaboriku teist suunas Spezza sisse Dan Girardi pealeviske. Ühe värava kaugusele jõuti tänu Daniel Sedini kollile, millele eelnes ilus söödumäng ning 3-3 oli käes kolmandiku 14. minutiks. Viigi lõi jalule John Tavares.

Teist kolmandikku alustas Chara meeskond taas tempokalt. Esimene oli olemas kolmandiku teiseks minutiks, kui Hossa ja Gaborik Jonathan Quicki oivaliselt üle mängisid. Kübaratrikk tõi Gaborikule lõpuks ka kohtumise MVP nimetuse. 5-3 tuli paar minutit hiljem pärast järjekordset Alfredssoni meeskonna lohakat söödumängu. Quick ei leidnud sel korral vastust Lupulile ja Phil Kesselile. Värav abikaptenile.

Kaheksandal minutil jäi Phaneuf üksi Steven Stamkose, James Neali ja Jason Pominville'i vastu tegutsema ning hästi see loomulikult ei lõppenud. Carey Price korjas selja tagant Pominville'i poolt võrku pandud litri. 5-5 tõi vägeva soologa tabloole Alfredsson isiklikult. Sellele järgnes maruline publiku aplaus.

17. minutil sai Alfredssoni meeskond ka tänu kaptenile esimest ja ainsat korda eduseisu maitsta. Detsembris ametlikult karjääri lõpetanud rootslane viimistles Sedinide eeltöö. Eduseis kestis aga vaid kaks minutit ja 20 sekundit. 6-6 tuli Patrick Kane'i poolt.

Viimasel kolmandikul tuli koguni üheksa väravat. Võrdne mäng kestis kuni kolmandiku keskpaigani. Chara meeskonna eest skoorisid Kessel ja Jerome Iginla ning Alfredssoni meeskonna eest Michalek ja Claude Giroux ning siis läks mäng ühte auku. Vähem kui pooleteise minutiga korjas Brian Elliott enda selja tagant kolm tükki. Esmalt pani selg ees sinna ühe Hossa, siis sai oma värava kätte Chara ning tühjade kätega ei väljunud kohtumisest ka Corey Perry.

Enne lõppu kombineerisid Alfredsson + Sedinid veel ühe - värav Danieli nimele - ning lõppskoori vormistas Lupul oma õhtu teise tabamusega. Pealevisked olid lõpuks Alfredssoni meeskonna kasuks 50-44. Mängu Chara meeskonna väravas lõpetanud Thomas kirjutas ennast neljanda järjestikuse Tähtede mängu võiduga rekordite raamatusse.

Kommentaarid