Pekka Rinne vähemalt kolmeks mänguks riiulile

Tänavune Tähtede mäng on järjekordsest osalejast ilma jäänud. Täna selgus, et Nashville Predatorsi väravavaht Pekka Rinne jäetakse kuni Tähtede mängu nädalavahetuse lõpuni jäält eemale. Soomlane vigastas teisipäevases kohtumises Vancouver Canucksi vastu oma paremat põlve.

(foto: Mark Humphrey/AP)
Väidetavalt oli Rinne valmis teisipäeval lõpuni mängima, aga meeskonna tohtrid keelasid selle siiski ära. Nagu näha on, siis ka hea põhjusega. Kui tegu pole just Predatorsi kavala plaaniga jätta oma esiväravavaht Tähtede mängust eemale.

Rinne on hetkel väravavahtide võitude osas (29) liiga liider ja seda ka selge eduga. Järgmine on Anaheim Ducksi Frederik Andersen, kellel on kirjas viis võitu vähem. Keskmise sisse lastud väravate arvult edestab Rinnet St. Louis Bluesi Brian Elliott vaid 0.01-ga ja samuti on soomlane napilt teine tõrjete efektiivsuses - Colorado Avalanche'i Cavin Pickard on tema ees 0.5%-ga.

Vähemalt kolmeks mänguks tõuseb Predatorsi uueks esinumbriks Carter Hutton. 29-aastane kanadalane tõrjus teisipäeval Rinne vahetusemehena kõik kümme Canucki üritust, aga tänavu pole seni tema nimel mitte ühtegi võitu. Võib arvata, et Bluesil ja Chicago Blackhawksil on lähiajal väga hea võimalus Predatorsilt Kesk divisjoni liidrikoht endale haarata.

Kommentaarid