Blackhawks purustas Ducksi

Anaheim Ducksi peatreener Bruce Boudreau rääkis eile, et hoolimata tõsiasjast, et tema meeskond hoiab liiga liidrikohta ei ole ta seisuga väga rahul. Põhjuseks see, et Ducks on statistilise poole pealt rivaalidele selgelt alla jäämas. Nii on katastroof pidevalt ukse taga ja aeg-ajalt tuleb üle elada valusaid lüüasaamisi. Nagu sel korral Chicago Blackhawksi vastu.

(foto: Debora Robinson/Getty Images)
Blackhawks, kes oli eelmises mängus valusalt LA Kingsile kaotanud, sai võidu kätte üsna kerge vaevaga. 4-1 võidumängus oli pealevisete ülekaal 33-22 ja kodus mänginud Ducksil lasti värav kirja saada alles kümme minutit enne lõppu. Blackhawks ise oli selleks hetkeks skoorinud kolm tükki.

Vurri pani kuuendal minutil Patrick Kane'i ja Patrick Sharpi eeltööst keerlema Jonathan Toews. Sharp oli lõpuks osaline kõigis Blackhawksi väravates, korjates nende puhul endale söödupunkti. Teine neist tuli teise kolmandiku keskel. Duncan Keithist sai klubi ajaloos viies kaitsja, kes jõudnud 400 punktini.

Viimistlustöö jäeti Kane'ile. Mõned minutid enne teise kolmandiku lõppu tuli tema esimene ning viimasel perioodil jõudis ta ka hooaja 25. tabamuseni. Karjääri rekord 30 kolli, mis pärineb hooajast 2009/10 on juba käega katsutav. "Nad on sel aastal NHL-is parim meeskond, aga me teadsime, et nad mängivad teist õhtut järjest ja nelja päeva jooksul kolmandat korda, Mängisime ideaalse välismängu. See oli lõbus mäng," tõdes Kane pärast mängu.

Blackhawksi snaiperi kahe kolli vahele mahtus Ducksi auvärav, mis tuli ülekaalu olukorrast Richard Rakelli poolt.


Blackhawks on nüüd Honda Centeris võitnud kolm matši järjest.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 2 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Devils oli ülilähedal tänavuse hooaja ühele suurimale röövile.  Kohtumise lõpuks oli kirjas 14 pealeviset ja Steve Bernier tabamusest saadi viimase kolmandiku alguses ette. Cory Schneider lõpetas 41 tõrjega. Penguins päästis endale lisaaja kolm minutit enne lõppu, kui ülekaalust skooris oma karjääri 700. mängus osalenud Chris Kunitz ja võiduvärava kangelaseks kerkis Simon Despres.

Carolina Hurricanes 2 - 3 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Alguses tundus, et Blues saab kerge õhtupooliku. Kolme ja poole minutiga mindi 2-0 ette. Viimasel ajal väga heas hoos olnud Anton Hudobin lekitas kaks tükki kolme pealeviskega. Tempokale algusele aga jätku ei tulnud. Hurricanes hakkas vaikselt nühkima ja sai juba teisel kolmandikul viigi kätte. Võiduks kodumeeskonnal aga õnne ei jagunud. Teist mängu järest sai Blues karistusvisete seerias võidu tänu Kevin Shattenkirki tabamusele.

Colorado Avalanche 3 - 0 Nashville Predators (tipphetked)

Predators mängis teist õhtut järjest ja võib ette kujutada, milline see enesetunne kohtumise teises osas oli, kui lisaks väsimusele pidi heitlema kõrgmäestiku tingimustega. Seega ei tasu ehk imestada, et nulli peale jäädi. Ja nii juhtus tänavu alles kolmandat korda. Postide vahel oli sel korral Marek Mazanec. Viimase kolmandiku alguses kohtumise teise värava teinud Jerome Iginla jõudis karjääri 1200. punktini. Semjon Varlamov korjas hooaja kolmanda nullimängu 23 tõrjega.

Vancouver Canucks 5 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Esimest korda oma endise koduklubi vastu tegutsenud Ryan Miller lootis enne kohtumist, et hakka valedele meestele söötu jagama ja tähtis kohtumine möödus tema jaoks ka viperusteta. Sabresi mõlemad sai enda nimele Chris Stewart. Esimene tegi seisuks 1-0, aga pärast asjaliku algust vajus Sabres taaskord sohu. Väga sobivalt debüteeris Zemgus Girgensonsi meeskonna vastu uus lätlane. Canucks andis võimaluse veebruari viimasel päeval 24. sünnipäeva tähistavale ründajale Ronalds Keninšile.

Kommentaarid