Stars rikkus kodumeeskondade puhta vuugi

Eile peeti 11 kohtumist ja suur edu saatis kodus mänginud satse. Võideti kümme matši, väravate suhtega 34-14. Kogu hooaja lõikes on kodumeeskonnad 738-st matšist võitnud 416 (56.4%). Puhta vuugi rikkus sel korral ära Dallas Stars, kes alistas Winnipeg Jetsi.

(foto: Getty Images)
Stars on oma divisjonikaaslaste vastu olnud tänavu hädas ja nii oli enne seda matši 17-st kohtumisest kirjas vaid kolm võitu. Jetsile oldi hooaja kaks esimest mängu kaotatud koguskooriga 3-7. Nüüd saadi aga 5-2 võiduga väravate vahet veidi ilusamaks.

Võõrsilt saadud võitu andis suurima panuse John Klingberg. 22-aastasest rootslasest sai Starsi ajaloos esimene kollanokast kaitsja, kes ühes kohtumises kogunud neli punkti. Klingberg lõpetas 2+2'ga, purustades oma väravatega viimasel kolmandikul Jetsi selgroo lõplikult.

Viimasele perioodile sai Stars 3-1 eduga. Patrick Eaves viis meeskonna ülekaalu väravaga avakolmandikul ette ning samaga said teisel kolmandikul hakkama Shawn Horcoff ja Jason Spezza. Kokku realiseeriti kaheksast ülekaalu võimalusest ära neli. Seejuures ongi Jets tänavu enim karistusi korjav meeskond.

Starsi ülekaalu väravatele eelnes teise kolmandiku keskpaigas Andrew Laddi viigivärav. Pärast Klingbergi kolle pani skoorimisele punkti Tobias Enström.

Klingbergi kõrval säras Starsi rivistuses ka Tyler Seguin, kes sai enda nimele kolm söötu, ja Kari Lehtonen, kes lükkas kõrvale 38 pealeviset.


Meeskonnad tõmbavad omavahelisele põhihooaja seeriale kriipsu alla 24. veebruaril.

Teised kohtumised

Montreal Canadiens 1 - 0 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Canadiens sai hakkama haruldase saavutusega. Tehti teine järjestikune 1-0 kohtumine, kus nullimängu sai sama puurivaht ja värava kangelaseks oli samuti sama mees. Viimati nähti sellist asja 1954. aastal Toronto Maple Leafsi poolt. Carey Price sai karjääri 29. nullimängu, mis tõstab ta Canadiensi ajaloos ühele pulgale Patrick Roy'ga, 36 tõrjega. Max Pacioretty poolt tuli värav lisaaja neljanda minuti alguses.

Detroit Red Wings 4 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Pavel Datsjuk jõudis karjääri 554. söödupunktiga Red Wingsi ajaloos 5. kohale, jagades seda Sergei Fjodoroviga, ja Jaroslav Halaki pingile jätnud Islandersist polnud erilist vastast. Red Wingsile kuues koduvõit järjest ja see on pikim seeria alates hooajast 2011/12, mil 23 võiduga püstitati liiga rekord.

Ottawa Senators 7 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Selle mängu kokkuvõtteks piisab ainult Coyotesi peamänedžeri Don Maloney emotsioonidest.


Pärast mängu sai kõvasti säru Mike Smith.
Smith võeti pingile viimase kolmandiku alguses, kui 20 sekundiga läksid maagilisel kombel kaks litrit tema selja taha.

Kohtumise resultatiivseim oli kolm söödupunkti korjanud Marc Methot. Skoorisid mõlemad Michaleki vennad ja kaugel polnud ka ainulaadne juhus, kus ühes mängus saavad värava kirja kaks vendade paari. Oma osa jättis tegemata Coyotesi kaitsja Michael Stone.

New York Rangers 4 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Rangers kindlustas endale võidu võimsa viimase kolmandikuga. Seal tuli 16 meeskonna 37-st pealeviskest ja kaks kolli. Selleni hetkeni hoidis 31 tõrjega lõpetanud Henrik Lunqvist omad mängus. Rootslane elas kohtumises üle ka ühe väga hirmutava hetke, kui ühe rünnaku ajal litter vastu tema kõri lendas.


New Jersey Devils 3 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Kohtumise avavärava teinud Jaromir Jagrist sai NHL-i ajaloos kümnes mängija, kes 21 hooaja jooksul saanud kõigi puhul kirja vähemalt kümme väravat. Devils sai kolm kolli vaid 14 pealeviskega. Teisel kolmandikul tuli vaid üks üritus. Brandon Pirri rikkus Keith Kinkaidi karjääri esimese nullimängu poolteist minutit enne lõppu.

Boston Bruins 3 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Bruinsi vedas võiduni Bard Marchand, kes lõpetas kahe väravaga. Väravavahtide hea töö tähendas seda, et kohtumise esimene värav tuli alles teise kolmandiku lõpuminutitel.

Philadelphia Flyers 1 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Võiduvärav tuli kohtumise viienda minuti alguses Michael Del Zotto poolt. Steve Mason sai hooaja esimese puhta paberi 30 tõrjega. Jaanuar 2015 läheb ajalukku, kui Leafsi läbi aegade kõige ebaviljakam kalendri kuu. Selle jooksul tehti vaid 1.23 väravat mängus. 1927. aasta veebruarile tehti ära 0.02-ga.

(foto: Twitter @NHLexpertpicks)
Tampa Bay Lightning 3 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Lightningule kümnes järjestikune koduvõit õhtul, kus Cedric Paquette ja Valterri Filppula jõudsid hooaja 10. tabamusteni. 21-aastane Paquette on pärast pikka põuda skoorinud nüüd kolm kohtumist järjest, kokku viis kolli. Järsk esilekerkimine on juhuslikult toimunud täpselt sel hetkel, mil ta sai klubi poolt teada, et jääb hooaja lõpuni meeskonna juurde ning võib hotellist välja kolida ja oma korteri otsida.

Calgary Flames 4 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilersilt vägev algus ja 12 minutiga 2-0 edu, aga "Alberta lahing" on selline vastasseis, kus juhtugu mis juhtub, kaks punkti lähevad ikka Flamesile. Siin saadi tänu vägevale viimasele kolmandikule Oilersi vastu kaheksas järjestikune võit. Tehti neli väravat ja Flamesil on tänavu nüüd kirjas rohkem viimase kolmandiku tagasitulekuid (9) kui eelmise kolme hooajaga kokku.

San Jose Sharks 2 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Melker Karlsson skooris varakult ja Joe Thornton lisas ühe tühja võrku ning Antti Niemi võttis 31 tõrjega endise klubi vastu karjääri teise nullimängu.

Kommentaarid