Coyotes korjas Montrealist üllatusvõidu

Ei tea, mis Arizona kõrbest leitud imejooki Coyotesi mängijatele kahe päeva vahel sisse aeti, aga võrreldes piinliku Ottawas saadud kaotusega - mis peamänedžeri Don Maloney kassiahastusse viis - oli esitus võõrsil Montreal Canadiensi vastu hoopis teisest puust. Coyotes võttis 3-2 üllatusvõidu.

(foto: Graham Hughes/The Canadian Press)
Kaks punkti saadi tabelisse vaatamata ülikehvale algusele. Viie minutiga jäädi 0-2 kaotusseisu. Mõlemad väravad tulid Alex Galchenyuki poolt. Kaheks väravaks läks vaja vaid viis pealeviset. Ülejäänud kohtumise jooksul tegutses aga Mike Smithi asemel Coyotesi puuri valvanud kollanokk Louis Domingue väga kindlalt. Kuigi 22-aastasele kanadalasele ei suutnud Canadiens hiljem ka enam väga palju tööd pakkuda.

2010. aasta drafti viiendas ringis valituks osutunud Domingue, kes sündinud Montreali eeslinnas Mont-Saint-Hilaire'is, sai karjääri esimese võidu 18 tõrjega. Coyotesi tagasituleku algatas Lauri Korpikoski. 28-aastane ründaja, kelle elukaaslaseks on väidetavalt üks eestlanna, tegi vahe minimaalseks veidi enam kui kaks minutit enne teise kolmandiku lõppu. Hooaja viies koll tuli ülekaalu olukorrast.

Lisaks teise kolmandiku lõpuminutitele, sai Canadiens külmadušši osaliseks ka viimase perioodi alguses. Kellast oli tiksunud vaid 32 sekundit, kui Oliver Ekman-Larsson suutis pealtnäha võimatu nurga alt teise litri Dustin Tokarski selja taha panna.

Coyotesi tagasitulek oli perfektselt ellu viidud juba neljandaks minutiks. 3-2 tuli taas Korpikoski poolt ja seegi tabamus sündis ülekaalu olukorrast. Canadiens ei suutnud ka pärast kaotusseisu jäämist üles ärgata ja nii jäi sarnaselt teisele kolmandikule ka viimasel perioodil kirja vaid viis pealeviset. Esimesel kolmandikul oli neid tulnud 10. Coyotes oli nende arvestuses lõpuks üle 32-20. Ehk siis igati teenitud võit.


On huvitavaks faktiks see, et Coyotesil on nüüd Colorado Avalanche'iga kirjas sama palju normaalaja võite (15). Küll on aga Avalanche playoffidest vaid nelja punkti kaugusel, Coyotes ise samas jääb hetkel viimast kohta hoidvast Calgary Flamesist maha 15 silmaga.

Teised kohtumised

Washington Capitals 3 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin tõusis karjääri 94. vähemalt 2+ väravat toonud mänguga Capitalsi läbi aegade edetabelis nende osas liidriks, aga ei suutnud meeskonda kaotusest päästa. Lisaks sai temast NHL-i ajaloos alles viies mängija, kes oma esimese kümne hooaja jooksul saanud iga aasta kirja vähemalt 30 väravat. Ja see seltskond on muidugi väga uhke.
(foto: Twitter @theScoreNHL)
Lisaks väärib meenutamist, et üks nendest hooaegadest oli ju ka lühendanud.

Kodumeeskonnale sai saatuslikuks teisel kolmandikul saadud viieminutilise ülekaalu (David Backes visati mängust välja) mitte realiseerimine. Blues kaotas kohtumise jooksul ka Kevin Shattenkirki, aga viimase aja vorm on olnud suurepärane ja lõppkokkuvõttes saadi siiski teenitud võit.

Pittsburgh Penguins 0 - 4 Nashville Predators (tipphetked)

Penguins kaevas endale kiirelt korraliku augu, kui kuue ja poole minutiga 0-2 taha jäädi. Seejuures oli teine värav tõeline hiline jõulukingitus. Teisel kolmandikul jäi kasutamata mitu ülekaalu võimalust ja nii ei saadudki lõpuks oma mängu käima. Carter Huttonile karjääri teine nullimäng 21 tõrjega ja Predatorsile Pittsburghist üle 11 aasta esimene normaalaja võit.

Vancouver Canucks 2 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Coyotesi poolt minema pekstud Devan Dubnyk jätkab Wildi väravasuul muljetavaldavate esitustega. 35 tõrjega hoidis ta siin omad pinna peal ning Wild sai ise neli väravat 20 pealeviskega. Canucksi esimene tabamus tuli alles viimase kolmandiku keskel. Selle autoriks lätlane Ronalds Keninš, kelle jaoks oli see alles karjääri teiseks kohtumiseks.

Kommentaarid