Ducks on valmis loobuma ühest oma suurimast väravakütist?

Matt Beleskey on igatepidi põrmustamas oma senised karjääri parimad näitajad, aga see ei tähenda, et ta võiks ennast Ryan Getzlafi ja Corey Perry kõrval mängides mugavalt tunda. Väidetavalt soovib Anaheim Ducks 26-aastase ründaja kaubaks teha.

(foto: Kevin Kuo/USA TODAY Sports)
Seni on vaid Perry Ducksi 2006. aasta drafti 4. ringi valikust rohkem väravaid teinud ja sedagi vaid kahe kolli võrra. Beleskey 20 väravat on juba ligi kümne võrra parem, kui tema senise karjääri parim hooaeg (2009/10 11 kolli).

Aga miks siis sellisest mehest loobuda? Vastus on lihtne - Beleskey'st saab suvel vabaagent ja olgugi, et omavahel on lepingukõnelustes oldud, siis on mängija nõudmised olnud selgelt üle selle, mida klubi on valmis pakkuma. Hetkel teenib Beleskey aastas 1.35 miljonit dollarit, aga ta soovib - arvestades mänguvormi ka igati õigustatult - märgatavat palgatõusu.

Mullu playoffides viie kohtumisega 2+2 teinud ründaja on andnud küll ise mõista, et taha kuhugi mujale liikuda, kuid Ducksil on mitmeid noormängijaid, kellega tuleb hakata lähiaastatel lepingut pikendama. Ei ole lihtsalt mõistlik suurt raha siduda mängijaga, kes järgmine hooaeg on juba 27-aastane ja kes pole tänavuse hooaja kõrval eriti midagi suutnud näidata.

Kuna Getzlafi ja Perry kõrval saaks iga enamvähem asjalik ründaja hakkama, siis on Ducksi sooviks Beleskey eest tugevdada kaitseliini.

Kommentaarid