Õudusunenäona alanud debüüt lõppes Rangersi noorele väravavahile võiduga

Henrik Lundqvisti vigastusest tingituna on New York Rangers viimasel ajal väravas Cam Talbotit kõvasti väntsutanud. Oli aja küsimus, millal talle lõpuks puhkepäev antakse ning see juhtus olema kohtumine Buffalo Sabresiga. Kohutavalt alanud matš lõppes debütandi Mackenzie Skapski karjääri esimese võiduga.

(foto: Getty Images)
20-aastane puurivaht, kes aasta tagasi müttas veel WHL-is, pidi unistuste liigas esimese oma selja tagant välja korjama juba 14 sekundiga. Sabresi viis ette Matt Moulson. Tema pealevise oli aga üks vaid üheksast, mis Sabresi poolt kahe kolmandikuga tuli ja Rangers võttis toore jõuga lõpuks 3-1 võidu.

Kui Sabres sai ise kahe kolmandikuga vaid üheksa pealeviset, siis vastasel lasti neid teha koguni 31. Kolm neist maandusid ka Michal Neuvirthi selja taga. Avakolmandikul tuli 1-1 Carl Hagelini poolt, kohe teise alguses viis Rick Nash Rangersi ette ning i-le pani punkti Mats Zuccarello.

Pärast esimese sisse laskmist tegi Skapski 24 tõrjet. 20 aasta ja 250 päeva vanuselt sai temast Rangersi ajaloos nooruselt kolmas puurivaht, kes oma debüütmängu võidukalt lõpetanud. "Mul oli lõbus. Olgu selleks võit või kaotus, see oli minu esimene NHL-i mäng," rääkis Skapski pärast mängu. Juhuslikult oli tegu ka tema isa sünnipäevaga.


Ka peatreeneri Alain Vigneault jaoks oli tegu erilise päevaga. Karjääri 502. võiduga kerkis ta kõigi aegade edetabelis 19. kohale.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 2 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafsi murdsid maha vennad Staalid. Kõik väravad tehti ära esimesel kolmandikul. Leafs tuli välja 0-1 kaotusseisust välja - Brandon Kozun jõudis karjääri esimese väravani - aga kulus vaid 16 sekundit selleks, et Hurricanes taas ette saaks. Leafs on ainus sats, kes pole 2015. aastal veel võõrsil võitnud. 13 järjepanu kaotatud välismängu on klubi uus rekord.

New Jersey Devils 4 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Mike Cammalleri ja Zach Kassian said kirja kaks kolli, kuid viimase omad tulid alles siis kui Canucks oli juba 0-3 taga. Devils on viimasel ajal kodus olnud superhoos. Viimasest 14-st on vähemalt punkt kirjas 12 korral.

St. Louis Blues 5 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Malcolm Subbanil nii tore debüütmäng ei olnud nagu Rangersi Skapskil. Kõik oli ilus vaid kuni teise kolmandiku alguseni. Bruins läks esimesele pausile 1-0 eduseisuga, aga teisel kolmandikul lasi P.K. Subbani noorem vend kõik Bluesi esimesed kolm üritust oma selja taha. Mäng lõppes ära 31 minutiga. Tema tõrjete efektiivsuseks jäi vaid 50%. Vähemalt sai ta aga olla osa ajaloost. Nimelt kerkis Petteri Lindbohm läbi aegade esimeseks Bluesi mängijaks, kes skoorinud oma karjääri esimese värava puurivahi vastu, kelle jaoks oli see esimene värav, mille ta sisse lasi. Tuukka Raski selja taha pani veel kaks tükki Vladimir Tarasenko, kellest sai pärast hooaega 1991/92 ja Brendan Shanahani noorim Bluesi mängija, kes hooaja jooksul teinud 30 kolli.

Chicago Blackhawks 1 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Külalised kallutasid mängu enda kasuks viimase kolmandikuga, kus saadi hakkama kolme kolliga. Semjon Varlamovit ei sooviks Blackhawks ehk pikemat aega näha. Ta on nüüd viimase kahe hooaja jooksul Blackhawksi vastu võitnud kõik kuus matši, kus ta on osalenud ning keskmine sisse lastud väravate arv on vaid 1.25.

Edmonton Oilers 0 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Tavapärane päev kontoris, ehk Devan Dubnykile juba viies nullimäng Wildi rivistuses. Seejuures tuli siin selleks teha vaid 15 tõrjet. Teise värava all möllas Justin Fontaine, kes sai kirja kaks kolli. Kahe sööduga tegi Mikko Koivu oma karjääri 114. vähemalt kahe punktiga mängu ning tõusis sellega Marian Gaboriku kõrvale jagama Wildi rekordit.

Calgary Flames 3 - 6 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks tuli välja 0-2 august ning lõi Flamesi nende oma relvaga ehk võimsa viimase kolmandikuga. Seal tehti 1-2 seisu pealt neli järjestikust väravat. Flames on tänavu oma divisjonikaaslaste vastu mänginud superhästi, aga Ducksi ei ole siiski suudetud ära lahendada. Neljast mängust on saadud vaid üks võit ning seegi tuli karistusvisetega.

Kommentaarid