Zetterbergita Red Wings mängis Anaheimis võidu maha

Detroit Red Wingsil on hetkel käsil kuuest kohtumises koosnev välismängude seeria ja sellega jõuti Anaheimis poole peale. Ilma Henrik Zetterbergita mängides domineeriti kohtumist täielikult, aga ometi suutis Ducks 2 punkti endale haarata, kinkides sellega Bruce Boudreaule karjääri 350. võidu.

(foto: Richard Mackson/USA TODAY Sports)
Kapteni puudumisel möllas Red Wingsi eest järjekordselt enim Pavel Datsjuk. Ta sai alles teist korda oma karjääri jooksul kirja järjestikused vähemalt kahe väravaga lõpetatud kohtumised. Tema tabamused - hooaja 21. ja 22. - aitasid Red Wingsi viimaseks kolmandikuks 2-0 ette. Kohtumine oli täielikult külaliste kontrolli all. Näiteks sai Ducks teisel kolmandikul Jimmy Howardi väravale vaid kolm pealeviset.

Red Wingsi jaoks oli kõik tore viimase kolmandiku keskpaigani. Andrew Cogliano, Emerson Etem ja Francois Beauchemin korraldasid siis eeskujuliku väravatesadu. Kolm tükki tuli veidi vähem kui nelja minutiga.

Ometi polnud sellega aga pöörangud veel lõppenud. Red Wingsil on viimasel ajal meeldinud rohkelt lisaaega mängida ja siingi pigistati see välja. Oma hooaja kümnenda kolliga viigistas seisu neli minutit enne lõppu Riley Sheahan.

Külalised olid lisaajal pealevisetega 5-1 üle ja kokkuvõttes võideti see lahing 38-25, aga võitja saatus jäi karistusvisete ehk õnnemängu otsustada. Ducks, kes nädalavahetusel waive'is Ilja Brõzgalovi, jäi seal peale 2-1.


Teises kavas olnud kohtumises alistas New Jersey Devils kodus Arizona Coyotesi 3-0. Cory Schneideri poolt tuli hooaja kolmas puhas paber 38 tõrjega. Väravate eest hoolitsesid Scott Gomez ja Mike Cammalleri, kes skooris kaks tükki. Devils on nüüd võitnud neli matši järjest. Kodus on viimasest 15-st kirjas 11 võitu ja vaid korra on jäädud punktita.

Kommentaarid