Panthers jõudis playoffidest ühe punkti kaugusele

Kuna Boston Bruins on taaskord üle elamas madalseisu (viis kaotust järjest), siis on idakonverentsis hakatud mitmeid jahtijaid õrritama playoff-kohaga. Kui Philadelphia Flyers ei taha kuidagimoodi seda endale haarata, siis Florida Panthers tegutseb otsustuskindlalt. Läinud ööl alistati oma divisjoni liider ning tõusti Bruinsist vaid ühe punkti kaugusele.

(foto: Francois Lacasse/Getty Images)
Panthers pani Montreal Canadiensi kotti karistusvisetega 3-2. Võidu võib rahuliku südamega Roberto Luongo arvele panna. Ta tegi 37 tõrjet ja aitas meeskonnal 0-2 august välja tulla. Panthers sai enda väravad kätte vaid 21 pealeviskega. Canadiensi puuris oli uuesti tagasi Carey Price, kes oli võitnud oma eelmised viis mängu, saades kirja ühe puhta paberi ja lastes oma selja taha keskmiselt vaid ühe värava.

Canadiens sai 2-0 eduseisu teise kolmandiku keskel. Mõlemad väravad tulid Brendan Gallagheri poolt. Samas algas Panthersi poolne kustutustöö üsna kiiresti. Umbes poolteist minutit pärast 2-0 taha jäämist sai külaliste esimese kirja Tomaš Fleichmann. Viimase kolmandiku alguses sai tšehhist söödu andja ja kaitsja Steven Kampfer tegi oma hooaja esimese kolliga 2-2.

Karistusvisete seeria venis 6. ringi peale. Nick Bjugstad jättis pärast Max Pacioretty tabamust Panthersi napilt ellu ning Dave Bolland pani seeriale punkti.


Canadiens on nüüd selle kuu jooksul teist korda üle elamas kahemängulist kaotuste jada. Varem pole seda tänavu juhtunud.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 3 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Kui Sabresi kohta võib (õigustatult) palju negatiivseks kirjutada, siis vähemalt ühes osas ollakse head (lisaks "tankimisele") - karistusvisete seeriatest on tänavu nüüd üheksast võidetud seitse. Tegu esimese Phillys saadud võiduga pärast 2011. aastat. Võidule lisas magusat juurde ka see, et 2-1 väravaga sai Brian Gionta kirja oma karjääri 500. punkti ja jänkisid, kes selle tähiseni jõudnud väga palju polegi - vaid 49.

New York Islanders 5 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Predatorile on hetkel probleeme pakkumas see, et nädalavahetusel hangitud Cody Franson ja Mike Santorelli ei saa viisa probleemide tõttu meeskonda aidata. Väga edukas õhtu oli kaitsjal Nick Leddyl, kes oli osaline kolmes Islandersi väravas. Ta sai kirja 1+2.

New York Rangers 4 - 5 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Põnevas vastasseisus, kus enamuse ajast sai Rangers eduseisu nautida, läks Henrik Sedin viimasel kolmandikul hulluks. Esmalt viis ta Canucksi esimest korda ette 3-2 ja seejärel viis mängu kaks minutit enne lõppu 4-4 väravaga lisaajale 4-4. Karistusvisete seerias polnud Sedine enam vajagi ning Canucks sai ilma kolme põhikaitsjata mängides magusad kaks punkti.

Pittsburgh Penguins 1 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Penguinsilt üsna ebaõnnestunud esitus, mille võttis väga hästi kokku see, et külalised lasti 2-1 ette vaid mõned minutit enne normaalaja lõppu, kui ise oldi ülekaalus. Võiduvärav tuli Brandon Dubinsky poolt. Temast sai teisel kolmandikul ka osaline läbi aegade seitsmendas kakluses, kus ühes nurgas oli Sidney Crosby. Jacketsi esimese kolli tegi Scott Hartnell, kellel on käimas 8-mänguline punktiseeria. See on tema karjääri rekordi kordus.

Washington Capitals 5 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Külalistele ei antud siin mitte mingisugust võimalust. Pealevisked lõpuks Capitalsile 33-20 ja töö oli kahe kolmandikuga tehtud. 2+1 korjanud Nicklas Bäckström tõusis punktitabelis Patrick Kane'iga liidrikohta jagama. Mõlemal on kirjas 63 silma.

Dallas Stars 2 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

Viimasel ajal ulmeliselt palju väravaid lasknud Sharks sai ka vastasele nüüd sellise masenduse korraldada. Kari Lehtonen hirmutati 26 minutiga väravasuult ära. Selleks ajaks oli seis 3-0. Stars jõudis küll ühe värava kaugusele, aga viiki kätte ei saadud ja nii imeti veel tühja võrku kaks tükki.

Kommentaarid