Jaanuari parimateks valiti Ovetškin ja Klingberg

Aleksandr Ovetškin alustas veebruari sellega, et tõusis NHL-i ajaloos eliitseltskonda, kes kõigi oma esimese 10 hooaja jooksul saanud kirja vähemalt 30 väravat. Vene snaiper jätkas sealt, kus jaanuar pooleli jäi. Suurepärane aasta alguse vorm tõi Ovetškinile ka kuu parima mängija nimetuse.

(foto: USA TODAY Sports)
12 väravaga oli Ovetškin jaanuaris liiga suurim väravakütt. Nende toel tõusis ta ka kogu hooaja edukaimaks väravakütiks. Hetkel on Washington Capitalsi ründajal kirjas 31 kolli. Lisaks on ta liiga liider 14 ülekaalu värava, kuue võiduvärava ja 248 pealeviskega. Kuu parima valimisel jättis ta selja taha John Tavarese ja Tuukka Raski.

Jaanuari parimaks uustulnukaks sai Dallas Starsi John Klingberg. 22-aastane kaitsja alustas hooaega AHL-is, aga sai oma võimaluse novembri alguses pärast seda, kui Stars loobus Sergei Gontšari teenetest. Göteborgis sündinud noormees pani kiirelt korraliku märgi maha. Esimesed kolm kohtumist lõppesid tal punktideta, aga seejärel tuli tema poolt viie mänguga kaheksa silma.

(foto: Ronald Martinez/Getty Images)
Tänu väga tugevale pealeviskele on Klingbergist Starsi sinisel joonel saanud väga ohtlik relv. Jaanuaris sai ta kirja viis väravat ja 13 punkti ning pani kuule fantastilise lõpu, kui tõusis Winnipeg Jetsi vastu peetud kohtumisega Starsi ajaloos esimeseks kollanokast kaitsjaks, kes ühes kohtumises neli punkti kogunud.

Hetkel on uustulnukatest kaitsjate seas temast enim punkte kogunud vaid mulluse drafti esinumber Aaron Ekblad. 24 silma korjanud Klingberg on Florida Panthersi mehest nelja punkti kaugusel. Samas on tal kirjas 12 mängu vähem. Pole paha mehe kohta, kes pidi 2010. aasta draftis oma nime välja hõikamist ootama viienda ringini.

Kommentaarid