Sabres lõpetas pika kaotuste jada

27. detsember oli enne eilset viimane kuupäev, mil Buffalo Sabresi fännid said võitu tähistada. Sellesse ajavahemikku mahtus 14 kohtumist. Sabres kaotas kõik need normaalajaga. Montreal Canadiensi vastu mängimine on aga liiga punasele laternale tänavu sobinud. Neljandast vastasseisust võeti kolmas võit.

(foto: Paul Chiasson/The Canadian Press)
Sabres võttis Montrealist kaks punkti tulemusega 3-2. Pärast Arizona Coyotesile allajäämist on Canadiensi jaoks tegu teise järjestikuse piinliku kaotusega. Ja sel ei korral ei saa seda isegi varuväravavahi krae vahele sokutada. Carey Price tuli kohtumisele kahe järjestikuse puhta paberiga, aga nulliseeria lõpetati kiirelt ära. Drew Stafford pani sellele piiri kuuendal minutil. Kokku suutis Price oma seljatagust puhtana hoida 158 minutit ja 24 sekundit.

Ilus seeria oli kõigi poolt avakolmandiku lõpuks juba unustatud. Price korjas seitsme pealeviskega enda selja tagant kolm väravat. Viimane neist tuli Canadiensi endise kapteni Brian Gionta poolt. Sabresi teise pani võrku Matt Moulson. Canadiensi poolt avas skoori Brandon Prust, kes tegi avakolmandiku keskel seisuks 1-1.

Kodumeeskond asus vihasele tagaajamisele, aga õige tempo saadi üles alles viimasel kolmandikul. Seal saadi kirja 15 oma 34-st pealeviskest. Sabres jäeti vaid kolme peale ja Ted Nolani meeskonnal oli pealeviskeid lõpuks kirjas vaid 18. Küll aga näis töötavat Nolani motivatsioonikõne.
Tänu David Desharnais' tabamusele jõudis Canadiens viimase perioodi viiendal minutil ühe värava kaugusele, aga rohkem Jhonas Enrothi üle mängida ei suudetud. Rootslane, kellel saab suvel leping läbi, on täna kindlasti oma agendiga telefoni otsas rippunud ja tuleviku plaane arutanud.


Canadiensi kaotus tähendab, et Washington Capitals ja San Jose Sharks võivad kergendatult hingata. Just nemad jagavad läbi aegade pikimat kaotuste jada, mis koosneb 17 mängust.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Kaotusseisu jäänud Devils jättis vastased avakolmandikul vaid nelja pealeviske juurde. Võiduvärav tuli viimase kolmandiku viiendal minutil Mike Cammalleri poolt. 32-aastane ründaja on Devilsi viimasest 26-st võidust saanud võiduvärava kirja 12 juhul. Senatorsil on nüüd 20 üheväravalist kaotust ja koos Capitalsiga jagatakse nende osas liiga esikohta.

New York Islanders 2 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Islanders, kes teatas enne kohtumist, et Kyle Okposo "ülakeha vigastus" on silmatrauma, pidi alla vanduma oma endisele väravavahile. Al Montoya veetis Islandersis kaks hooaega ja väga edukad need ei olnud. Selles matšis tegutses 29-aastane jänki aga suurepäraselt ja sai kirja 32 tõrjet. Anders Lee ja Jimmy Hayes tegid kaks väravat, aga esimesele ei tulnud meeskonnakaaslaste poolt tuge. Enne seda kohtumist oli Panthers viimasest kaheksast omavahelisest matšist võitnud vaid kaks.

Washington Capitals 4 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kingsist lihtsalt pole asja välismängudes. Troy Brouwer tähistas karjääri 500. mängu kahe kolliga ja Braden Holtby korjas hooaja kuuenda nullimängu 27 tõrjega. Alates hooajast 2012/13 on tal neid nüüd kokku 14 ja sellega jagab ta koos Tuukka Raskiga liiga liidrikohta. Kingsile pealinnas esimene normaalaja kaotus alates aastast 1998.

Columbus Blue Jackets 1 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Jackets andis Anton Forsbergile väravasuul karjääri teise stardi ja midagi head sellest meenutada pole. Coyotes lõpetas selle matšiga tervelt kaheksamängulise välisreisi. Lõpp sellele oli täitsa kena - kolm võitu neljast.

St. Louis Blues 2 - 1 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Blues, kelle kaitseliini liider Kevin Shattenkirk läheb sellel nädalal operatsioonile, sai hakkama tõelise suurrööviga. Cedric Paquette tõusis avakolmandikul Lightningu ajaloos esimeseks kollanokaks, kes skoorinud neljas järjestikuses mängus. Pealevisete arvestuses oli külaliste ülekaal lõpuks 31-18. Bluesil lasti viimasel kolmandikul teha vaid viis üritust, aga üks neid läks Ben Bishopi selja taha. See tuli kolm minutit enne lõppu Vladimir Tarasenko poolt. Lisaajal nähti vaid ühte pealeviset ja selleks osutus Jaden Schwartzi võiduvärav. Olles 12. kohtumises järjest vähemalt ühe punkti saanud, kordab Blues oma rekordit, mis püstitatud 2000. aastal.

Nashville Predators 4 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs hakkas taas ülimalt elutult tegutsema, kui avakolmandikust oli kaasa võtta vaid seitse pealeviset ja 0-2 kaotusseis. Siis saadi aga ennast käima ja viimasel kolmandikul oli võimalus korra isegi eduseisu nautida. Selle rikkus Mike Fisher ja Predatorsile tõi võidu Colin Wilsoni koll. Fisher pani värava kõrvale ka kaks söötu. Leafs on nüüd saanud kümme järjestikust kaotust, aga täielikuks masetsemiseks veel põhjust pole. Kui selline asi viimati juhtus, siis saadi 1967. aastal oma viimane Stanley karikas. Esimest korda Predatorsi ajaloos tegid kaitsjad kohtumise jooksul ühe vähemuses (Seth Jones) ja ühe ülekaalus värava (Shea Weber).

Minnesota Wild 3 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Tõeline seljavõit Wildile. Seis võinuks Blackhawksi jaoks olla veel piinlikum. 40 tõrjet teinud Corey Crawford hoidis selle ära. Teisel kolmandikul tulnud 24 pealeviskega püstitas Wild uue klubi rekordi. Samuti tegi klubi rekordi Devan Dubnyk, kellest sai kõige kiiremini kolme nullimänguni jõudnud puurivaht. Tal läks selleks vaja vaid kaheksa kohtumist. Ilja Brõzgalovil kulus selleks eelmisel aastal kümme matši.

Dallas Stars 2 - 3 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Stars andis viimasel kolmandikul ära 2-0 edu. Tyson Barrie viis kohtumise lisaajale väravaga, mis tuli 20 sekundit enne lõppu. Karistusvisete seerias jamati 11 ringi, enne kui kaks punkti külalistele kukkusid. Võidu kindlustas Max Talbot, kelle jaoks oli see üldse karjääri esimene karistusvise.

Vancouver Canucks 3 - 2 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Ronalds Keninš skooris kolme kohtumise jooksul teist korda ja Luca Sbisa koll aitas Canucksi lõpuks võidusadamasse. Evander Kane'ita mänginud Jets andis ära kaks eduseisu.

Anaheim Ducks 5 - 4 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Ducks tuli viimase kümne minutiga välja kaheväravalisest august. Viigi päästis Corey Perry, kes skooris ka mängu avavärava. Lisaaeg kestis vaid 45 sekundit. Sellele pani Perry söödust punkti Ryan Getzlaf.

Kommentaarid