Blackhawks kaotas kodus taas punkte

Chicago Blackhawksi megapikk kodumängude seeria jõudis eile üle keskpunkti. Rahuloluks põhjust pole. Viiendas mängus tuli kolmas kaotus. Ainsaks lohutuseks on see, et kõigi kaotuste puhul on suudetud üks punkt välja pigistada. Sel korral saadi sellega hakkama Detroit Red Wingsi vastu.

(foto: Dennis Wierzbicki/USA TODAY Sports)
Kui jätta kõrvale 2013. aasta playoff-seeria, siis oli Red Wingsil oma vihatud rivaali vastu viimane võõrsilvõit kirjas kolme aasta tagusest ajast. Ka siin näis algselt paha seeria murdmine ebatõenäolisena. Blackhawks domineeris avakolmandikku täielikult, aga 17 pealeviskega ühtegi väravat kirja ei saadud.

Vaatamata mitmetele headele võimalustele hakkasid väravad voolama alles teise kolmandiku lõpuminutitel. Tomaš Tatar viis Red Wingsi ette, aga külaliste eduseis kestis vaid 40 sekundit. Viik tuli Brandon Saadi poolt.

Sama tempoga pandi ka normaalajale punkt. Kaks minutit enne lõppu põrkus väravaesises saginas litter Brent Seabrookist Blackhawksi väravasse. Tabamus kanti Darren Helmi nimele. Uskumatu ebaõnn kodumeeskonna jaoks, aga hokijumalal oli siiski üks julmem lüke veel varuks.

Veidi enam kui pool minutit pärast Red Wingsi 2-1 väravat olid tablool taas viiginumbrid. Kris Versteeg sai värava kirja vaat, et identses olukorras. Litter põrkus Jimmy Howardist värava ees õhku ja sellele koperdas otsa Niklas Kronwall.

Alles möödunud nädalavahetusel Pittsburgh Penguinsiga vägeva karistusvisete seeria teinud Blackhawks võis end õnnemängus tunda enesekindlalt, aga sel korral siiski ei vedanud. Jonathan Toews viis küll kodumeeskonna ette, aga Patrick Kane seekord kätt valgeks ei saanud ning seeriale pani just "kane'iliku" lükkega punkti Tatar. Lisaks temale skooris uhkelt ka Gustav Nyguist.


Red Wings võitis seega tänavu mõlemad omavahelised matšid. Novembri keskel jäädi kodus peale 4-1.

Teised kohtumised

Ottawa Senators 4 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Kuna Senatorsil on hetkel mõlemad põhiväravavahid vigased, siis sai puuris alustada kogu karjääri AHL-is müranud Andrew Hammond. Ta võttis AHL-ist kaasa numbrid 3.51 ja 89.8%. 27-aastaselt oma esimese NHL-i stardini jõudnud puurivaht tegi aga Canadiensi vastu 42 tõrjet ning nende efektiivsus oli 95.5%. Nii suure tõrjete arvuga polnud veel ükski väravavaht Senatorsi ajaloos oma esimest starti võitnud. Samuti polnud keegi seda nii vanalt teinud. Hammondil on 27 aastale panna otsa veel ka kaheksa päeva. Canadiens on liiga tagumise kümne vastu 17-st matšist võitnud nüüd vaid üheksa. Esikümne vastu on 40-st kirjas 28 võitu.

Calgary Flames 2 - 3 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Nagu ikka, Flames päästis endale viimase kolmandikuga punkti. Algselt jäädi 0-2 kaotusseisu. Lisaaja teisel minutil rikkus aga Mikko Koivu võõrustajate tuju ära. Seda vaatamata sellele, et Flames on tänavu olnud üks parimaid lisaaja meeskondi. Nendest olukordadest on nüüd 15-st kirjas 11 võitu, Wildil 12-st vaid viis.

Edmonton Oilers 4 - 3 (KV) Boston Bruins (tipphetked)

Bruins oli enne seda matši Oilersi vastu alates aastast 2001 võitnud 13 mängu järjest. Siin läksid aga lood kiirelt hapuks. Oilers sai juhtida 2-0 ja 3-1. Viimaseks kolmandikuks oli küll juba viik käes, aga Bruinsil ei õnnestunud neljamängulist kaotusteseeriat siiski murda. See kasvas hoopis viie peale pärast 12-ringilist karistusvisete seeriat. Kõik ebaõnnestusid oma katsel, kuni Oilersi peatreener Todd Nelson leidis oma pingi peale sellise mehe nagu Martin Marincin. Oma 24. sünnipäeva tähistanud Slovakkia kaitsja tegi külma kõhuga asja ära.

Anaheim Ducks 1 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Ducks, kes peab kuni märtsi keskpaigani tegutsema ilma Matt Beleskey ja Sami Vatanenita, võttis esimesele puhkepausile 1-0 edu, aga tundub, et meeskond jäigi puhkerežiimile. Lightning lõi kodumeeskonna jalust nelja teise kolmandiku väravaga. Pealevisked olid sel perioodil 20-5! Lightning oli viimati Anaheimis võitnud 2001. aastal.

Colorado Avalanche 1 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Jonathan Quick on vormi leidmas ja Kings on järsku kuuemängulise võiduseeria peal. Kindlasti ei ole see juhus. Quicki poolt tuli siin 42 tõrjet ja Kings kosus kenasti varajastest kaotusseisust. Avalanche'i viis neljandal minutil ette kapten Gabriel Landeskog. Jeff Carter pani Semjon Varlamovi selja taha kaks tükki ning Kings on nüüd 30-st kohtumisest, kus tänavu endale lastud kaks või vähem väravat, võitnud nüüd 22.

Kommentaarid