Konverentsi liidrite lahing: Predators alistas Lightningu

Läinud ööl toimus hooajasisene mini-Stanley karikafinaal. Omavahel läksid kokku konverentsi liidrid Nashville Predators ja Tampa Bay Lightning. Lisaaega vajanud kohtumises jäi lõpuks peale kodus mänginud Predators, kes korjas 3-2 võidu.

(foto: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports)
Pärast väravateta lõppenud avakolmandiku läks Predators teise perioodiga 2-0 ette. Tabamused tulid kolmandiku keskel Seth Jonesi ja Taylor Becki poolt. Lightning on tänavu võitnud vaid ühe kohtumise, kus on pärast kahte kolmandikku kaotusseisu oldud. Sellest hoolimata näidati siin aga head sisu.

Külalised tegid viimasele kolmandikule ülieduka alguse. Teiseks minutiks oli tänu Brett Connollyle üks tagasi tehtud - temast sai tänavu Lightningu värvides juba kümnes mängija, kes kümne väravani jõudnud - ja Nikita Kutšerov viigistas seisu kaheksandaks minutiks.

Olgugi, et mänguaega oli veel kuhjaga järgi, siis normaalajal väravaid enam juurde ei tulnud. Sama seis oli ka lisaajal, aga James Neal suutis mängu siiski enne karistusviskeid ära otsustada. Pool minutit enne lõppu sattus Lightning kiirrünnaku ohvriks ja kui Andrei Vasilevski tõi esimese pealeviske vägevalt ära, siis Neali ürituse peale hammas enam ei hakanud.


Võit aitas Predatorsi kodumängude arvestuses nii võitude kui punktide osas Lightningu kõrvale.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Bruins oli jäänud ainsaks meeskonnaks, kes polnud seni veel mitte ühtegi vähemuse väravat endale lastud. See viga sai siin topeltkoguses parandatud. Mänguline ülekaal oli võimas - pealevisked 44-32 - aga avakolmandikul Niklas Svedbergi poolt tekitatud 1-3 kaotusseis osutus liiga kõvaks pähkliks. Bruins oli viimati kodumängus avakolmandikul kolm tükki lasknud 2008. aastal.

Buffalo Sabres 1 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Sabres jääb kahetsema teist kolmandikku, kus oli tohtu ülekaal. Senators läks täpselt 13 minutit ilma pealevisketa ja kodumeeskond oli nende arvestuses üle 21-4. Viimasel kolmandikul saadi küll oma värav kätte, aga Senatorsil oli üsna kiirelt vastus olemas.

New York Islanders 3 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Viimastes mängudes rohkelt lisaaegu ja karistusviskeid välja pigistanud Oilers oli siin lähedal taas ühe punkti korjamisele, aga see rikuti üsna hilja siiski ära. Casey Cizikase poolt tuli Islandersi võiduvärav neli ja pool minutit enne lõppu. Islanders on läbi aegade 36-st Oilersi vastu peetud kodumatšist noppinud vähemalt punkti 29 korral. Oilersi viimane võit on pärit aastast 2001!

Toronto Maple Leafs 4 -  5 New York Rangers (tipphetked)

Leafs jõudis vägeva viimase kolmandiku alguse ja kahe väravaga 4-4 viigisadamasse, kuid väärt punktid lipsasid siiski käest. Mats Zuccarello skooris kaks korda ja tema nimele jäi ka võiduvärav. Rick Nash jäeti nulli peale, kuid tema poolt tuli kolm väravasöötu. Phil Kessel oli jääl kõigi Rangersi esimese nelja värava puhul. Nii lõpetas ta kohtumise neljandas ründekolmandikus ja mänguajaks jäi vaid närused 12 minutit ja 57 sekundit.

Montreal Canadiens 2 - 1 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers juhtis alates esimesest minutist kuni 53. minutini. Matt Readi väravale vastas Tomaš Plekanec. Lisaajal rebis võidu kodumeeskonnale David Desharnais, kes on viimasel ajal lihtsalt julmas hoos olnud - viimase viie mänguga kaheksa punkti. Carey Price kerkis karjääri 209. võiduga Canadiensi läbi aegade edetabelis 4. kohale. Pärast avakolmandiku kaotusseisu võetud kümme võitu on liiga parim näitaja.

Florida Panthers 6 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Panthers oli enne tänavust hooaega Ducksi vastu vaid korra kuus väravat skoorinud. Nüüd tehti see temp ära mõlemas selle hooaja mängus. Ei aidanud siin külalisi ei Ilja Brõzgalov ega John Gibson. Koguni kolm väravat tulid ülekaalust ning kolm oli ka edukaima punktitooja saak. Selleks oli Jonathan Huberdeau, kes sai kõik punktid söötudest.

St. Louis Blues 2 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes üllatas varajase eduseisuga, aga see saadi juba avakolmandiku lõpuks kinni ning edasine oli Bluesi jaoks enamvähem vormistamise küsimus. Ken Hitchcock jõudis karjääri 692. võiduga läbi aegade edetabelis neljandale kohale.

Winnipeg Jets 2 - 1 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Pingelises kohtumises jagati võrdselt ära kaks teise kolmandiku väravat, enne kui Dustin Byfuglien Jetsile lisaminutitel võidu tõi. Alates hooajast 2009/10 on tal lisaaja väravaid koos playoffidega kirjas nüüd üheksa ja see on liiga parim näitaja.

Kommentaarid