Blackhawks koperdas Coyotesi vastu

Chicago Blackhawks alustas kaheksamängulist kodumängude seeriat kinkides kohe ühe punkti ära. Selle noppis rõõmuga endale Arizona Coyotes, kes on ootamatult tõusnud täitsa arvestavasse vormi. Viimases viies kohtumises on punktideta jäädud vaid korra.

(foto: Steve Lundy/Daily Herald)
Blackhawks oli jaanuaris peetud kohtumises Coyotesi alistanud tervelt 6-1, aga siin oli halvaks märgiks kohe see, et avakolmandikul jäädi väravata. Mike Smith lükkas külaliste väravas esimese 20 minutiga kõrvale 13 üritust.

Väravaid nähti lõpuks paar minutit pärast mängu keskpunkti möödumist. Blackhawks sai Marian Hossa kollist ette, aga Shane Doan tõmbas ülekaalu väravaga vahe kiiresti kinni.

Viimase kolmandiku alguses viis Antoine Vermette Coyotesi ette, aga selle seisu kustutas Hossa oma teisega. Smith pidi lõpuks toimetama 38 pealeviskega ja Blackhawksi puuris olnud Antti Raanta 29 üritusega, kuid rohkem väravaid siiski ei nähtud. Seda vaatamata pöörasele lisaaja lõpule, kus kodumeeskond võiduväravale ülilähedale jõudis. Pärast video üle vaatamist tabamust aga kirja ei pandud.

Karistusvisete seerias sai Coyotes 2-1 võidu. Skoorisid Vermette ja Lucas Lessio. Blackhawksi poolelt oli ainsana edukas Patrick Kane.


Blackhawksi megapikk kodumängude seeria jätkub kolmapäeval Vancouver Canucksi vastu.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Patrik Eliaš viis Devilsi ette, aga see oli üks vaid 14-st pealeviskest, mis Oilersi väravale saadi. Edu ei õnnestunud kasvatada, avakolmandiku lõpuks oli käes juba viik ning Oilersile pärast kolmekuulist pausi esimene normaalaajaga saadud võõrsilvõit.

Columbus Blue Jackets 3 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kings näitas head sisu, kui kiirelt tulnud 0-1 kaotusseis sama kähku ära kustutati ning samamoodi saadi üle oma 1000. mängus osalenud Scott Hartnelli 2-2 väravast. Pealevisete arvestuses lõpuks edu 44-26 ja karikakaitsja on tänavu nüüd teist korda võitnud kaks järjestikust välismängus.

Minnesota Wild 5 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Haruldane mäng, kus Wildil ei läinudki võiduks vaja väravavahi kangelastegusid. Mikko Koivu lõbutses kolme sööduga ning Wild on nüüd võitnud kuus järjestikust kohtumist. Viimati saadi sellega hakkama 2013. aasta märtsis.

San Jose Sharks 1 -4  Calgary Flames (tipphetked)

Haid on hetkel kodumängudes kaitses üsna hambutud. Tegu viimasest kaheksast mängust viiendaga, kus tuleb kodupubliku ees vähemalt neli tükki välja korjata. Viimasele kolmandikule mindi Flamesi 2-1 eduga ja Flames pole tänavu võõrsil kaotanud veel mitte ühtegi sellist kohtumist, kus 20 minutit enne lõppu eduseis on. Flamesile esimest korda alates hooajast 1995/96 aasta jooksul San Josest kolm võitu.

Kommentaarid