Capitals alistas taaskord Penguinsi

Metro divisjoni kahe suure vahelised mängud kipuvad tänavu vaid ühte auku minema. Olles eelnevad kaks mängu võitnud koguskooriga 7-0, alistas Washington Capitals nüüd Pittsburgh Penguinsi 3-1. Võit vormistati vaid mõned minutid enne lõppu.

(foto: Charles LeClaire/USA TODAY Sports)
Kohtumise lõpuhetkedele eelnes üsna korralik kogus draamat. Kui esimese kahe kolmandiku jooksul nokiti üksteise kallal 20 karistusminuti jagu, siis viimasel kolmandikul tuli neid tervelt 48. Perioodi alguses niitis Aleksandr Ovetškin Kris Letangi kepiga jalust ja see loomulikult pingviinidele ei meeldinud.


Kindlasti ei olnud Ovetškin sümpaatne ka seetõttu, et tema viis ülekaalust tehtud väravaga Capitalsi avakolmandiku lõpuminutitel 1-0 ette. Penguins viigistas teise kolmandiku alguses tänu Steve Downie'le.

Capitals sai võiduvärava samuti ülekaalu olukorrast. Neljanda minuti alguses oli 10 sekundit varem Chris Kunitz juba karistuspingile saadetud, kui Letang samuti määruseid rikkus. Kahemeheline ülekaal kestis vaid paarkümmend sekundit, kui võrk Marc-Andre Fleury selja taga sahises. Nicklas Bäckströmi vägevast söödust tegi 2-1 Joel Ward.

Penguins sai veel mängu lõpuks ise ülekaalu ja isukalt mindi 6 vs 4 väravat jahtima, aga kõik olukorrad ebaõnnestusid ning lõppskoori vormistas tühja võrku John Carlson.


Hooaja 37. värav tõstis Ovetškini, keda kostitati mängu käigus ka õllesajuga, tagasi väravaküttide edetabeli tippu. Tal on viimase üheksa Penguinsi vastu peetud mänguga kirjas seitse kolli. Sellele on võimalus lisa otsida järgmisel nädalal, kui kolmapäeval minnakse vastamisi taas Washingtonis.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Hoki võib aeg-ajalt olla väga ebaõiglane mäng. Pärast kehva avakolmandikku, millega jäädi 0-2 taha, domineeris Flyers täielikult ülejäänud matši. Pealevisked olid lõpuks 44-25. Lisaks blokeerisid Jacketsi mehed 20 üritust. Flyers sai teise kolmandiku lõpus viigi kätte, aga viimase 20 minuti jooksul lasi väravas seisnud Ray Emery enda selja taha enamvähem kõik vastase korralikud üritused.

Carolina Hurricanes 1 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Islandersi varuväravavaht Chad Johnson tegi 37 tõrjega hooaja parima esituse ning Hurricanes murti juba kolmandat korda tänavu maha.

New Jersey Devils 2 - 1 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Devils sai küll üsna kiirelt juhtima, aga lasi Sabresil kaasa jõlkuda ja nii tuli ka viimase kolmandiku alguses karistus. Karistusvisete seeria 2-0 võiduga suudeti aga lisapunkt siiski endale haarata.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Viiest väravast neli sündisid ülekaalu olukordadest. Leafs sai 1-0 ette, aga tundub, et hetkel ei õnnestuks neil endale isegi võitu osta. Viimasel kolmandikul oli pealevisetega ülekaal 16-1, aga ühe värava kaugusele jõuti alles 50 sekundit enne lõppu. Leafsi eest tegi debüüdi Olli Jokinen. Ta on nüüd jääl käinud üheksa erineva meeskonna eest. NHL-i rekord on 12.

St. Louis Blues 1 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Karjääri esimese kübaratriki teinud Jamie Bennist sai alates 2010. aastat alles teine Starsi mängija, kelle nimi ei ole Tyler Seguin, kes ühes kohtumises kolme väravani jõudnud. Viimati sai sellega hakkama Steve Ott. Stars läks 4-0 ette, enne kui ka Bluesile veidi rõõmu pakuti.

Nashville Predators 5 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks tegi kuuendal minutil 1-0, aga sellele järgnes Pekka Rinne šõu ning väravatesadu, mis tõi teise kolmandiku keskpaigaks kõik viis tükki ära. Rinne lükkas lõpuks kõrvale 42 pealeviset. Predators korjas oma kuuenda järjestikuse võidu ja see on hooaja rekord. Skoorimise lõpetanud James Neal kerkis samas ühe ajaloolise rekordi jagajaks. Nimelt sai temast James Carsoni kõrval teine mängija, kes skoorinud kõigi oma esimese seitsme hooaja jooksul 20 tükki ja nii, et vähemalt korra on see tehtud kolme erineva klubi eest mängides.

Kommentaarid