Bruins lõpetas Chicagos võimsa esitusega kaotuste jada

Kui kanadalased tähistasid hokipäeva eelmisel nädalavahetusel, siis jänkid tegid seda eile. 22. veebruar valiti selleks seetõttu, et täpselt sel päeval möödus 35 aastat legendaarsest "Miracle on Ice" mängust. Omamoodi ime juhtus seekord ka Chicagos. 2013. aasta Stanley karika finaalseeria kordusetenduses purustas Boston Bruins Chicago Blackhawksi.

(foto: Bill Smith/Getty Images)
Kohtumisele kuuemängulise kaotuste jadaga läinud Bruins lõpetas selle suurejoonelise 6-2 võiduga. Claude Julieni meeskond pani Blackhawksi paika pärast võrdset avakolmandikku. Seal sai Bruins tänu Patrice Bergeroni karjääri 200. tabamusele ja Loui Erikssoni ülekaalu väravale 2-0 ette, kuid vahetult enne lõpusireeni tõi Jonathan Toews omakorda ülekaalu väravaga Blackhawksi mängu tagasi.

Oma kaheksast kohtumisest koosneva kodumängude seeria eelviimast matši pidanud Blackhawks ei suutnud aga pikalt mängus püsida. Bruins tegi teise kolmandikuga sotid selgeks, võites selle 4-0. Väravaluugid avanesid seitsmendal minutil. Esmalt pani külaliste kolmanda Corey Crawfordi selja taha Milan Lucic ning tema tabamusele järgnes Gregory Campbelli koll. Sellega oli Crawfordi õhtu ka lõppenud. Neli tükki lendasid tema selja taha vaid 14 pealeviske juures.

Antti Raanta alustas teravalt ja tõrjus mõne minutiga kuus pealeviset, aga siis sai Dougie Hamilton ülekaalust esimese tema selja taha ning seejärel Reilly Smith veel ka teise. Detroit Red Wings suutis päev varem pärast kuue värava sisse laskmist Dallases võita, aga Blackhawks jäi sellest väga kaugele. Viimasel kolmandikul muutis skoori vaid veidi ilusamaks Bryan Bickell.


Bruinsi võidu teeb veel vägemaks see, et mängiti ilma David Krejcita. Chicagost on nüüd seitsmes järjestikuses põhihooaja mängus vähemalt punkt kätte saadud. Viimane normaalaja kaotus tuli 2003. aasta märtsis veidra 5-8 skooriga.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 3 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Flyers murdis Capitalsi maha nende enda relvaga. Ülekaalu väravatega mindi 2-0 ette. Capitals, kelle mänguks ettevalmistamine oli segatud sellega, et öösel kell pool kaks hakkas hotellis tuletõrjealarm huilgama, sai veel viigi kätte, kuid enamaks jõudu ei jagunud. 2-2 seisu peal oli mõlemal poolel kasutada üks ühele olukorrad, enne kui Michael Del Zotto Flyersile neli minutit enne lõppu võidu tõi. Kohtudes liiga ühe halvima vähemuses mängiva meeskonna vastu jättis Capitals realiseerimata viis ülekaalu olukorda.

Buffalo Sabres 1 - 2 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Sabres sai kirja vaid 17 pealeviset, aga oli ülilähedal näpistamisele. Liiga liider sai viigi alles neli minutit enne lõppu. Michal Neuvirth mängiti lõpuks üle oma 34. pealeviskega. Kokku saadi neid kirja 38. Olles oma 60. mänguga 40. võidu võtnud, püstitas Predators enda uue rekordi. Varasem oli hooaja 2006/07 40 võitu 61. mänguga.

New York Islanders 0 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks jäi teise kolmandiku alguses Ryan Millerist vigastuse tõttu ilma, aga Eddie Läck hoidis laeva kindlalt pinnal. Ta tegi 27 tõrjet ja see on vahetusest sisse tulnud värava poolt enim, mis Canucksi ajaloos on nähtud.

Pittsburgh Penguins 5 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Jevgeni Malkin ütles pärast mängu: "Fleury on selle kohtumise MVP. Ta on kogu hooaja MVP! Ta võttis paar head momenti ära ning andis meile võimaluse võita." Ehk siis mänguskoor ei paljasta kogu tõde. Fleury pidi avakolmandikul tegema juba 16 tõrjet ja kokku läks talle neid kirja 34. "Lillekese" järjekordne nullimäng rikuti ära vaid mõned minutid enne lõppu. Panthersi värava all möllasid Malkin ja Patrik Hörnqvist. Mõlemad said kirja 2+1.

Colorado Avalanche 5 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Nathan MacKinnonist sai läbi aegade noorim Avanlanche'i mängija, kes kübaratriki on skoorinud. Ta tegi selle asja ära 19 aasta ja 174 päeva vanuselt. Andrei Vasilevski vastu saadi viis väravat kätte 18 pealeviskega. Lightningu poolt tuli lõpus korralik surve, aga siin kerkis kangelaseks Semjon Varlamov.

New York Rangers 4 - 3 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kaks väravat teinud Martin St. Louis juhtimisel sai Rangers teise kolmandiku alguses 3-0 eduseisu. Vähem kui minut pärast seda oli aga jakkidele esimene olemas ja nii oli lõpuks korralik lumepall valmis. Küll jäädi aga julmal kombel pärast suurest august välja ronimist ikkagi kaotajateks. Cam Talbot korjas oma hooaja esimese karistusvisete võidu.

Minnesota Wild 6 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Stars suutis teist päeva järjest kõik ilusa viimase kolmandikuga ära kinkida. Sinna mindi 1-0 eduseisuga! Ühe kolmandikuga kuus väravat on Wildi uus rekord. Kaks kolli läksid Zach Parise arvele. Mikael Granlund tegi 1+2. Starsi mõlemad skooris Jason Spezza.

Kommentaarid