Oilers üllatas Sharksi

See ei juhtu just tihti, et Edmonton Oilers suudab San Jose Sharksilt punkte röövida ja kuna üks üllatusvõit on tänavusest hooajast juba kirjas, siis näis teise tulemine ütlemata ebatõenäoline. Ometi sai Oilers sellega hakkama. Pärast ilusat algust päästeti oma nahk päris viimasel hetkel.

(foto: USA TODAY Sports)
Oilers sai kenasti välja 0-1 kaotusseisust ja läks viimasele kolmandikule 3-1 liidrina. Avakolmandiku keskel viis Joe Pavelski ülekaalu väravaga Sharksi ette, enne kui Jordan Eberle vigastuspausilt naasnud Taylor Halli söödust perioodi eelviimasel minutil 1-1 tegi.

Hall oli veel väljakul ka külaliste teise värava juures, mis tuli teise kolmandiku esimesel minutil ja mille skooris taas Eberle, aga kohtumist lõpuni ta siiski vastu ei pidanud. Sellest hoolimata toimetas aga Oilers ka ilma oma liidrita edukalt. Kolmandiku keskel tuli tänu Derek Roy'le kolmas värav ning enne otsustavat kolmandiku oli seis muinasjutuliselt ilus.

Aga ilus oli see ju ka eelmises matšis, kus Oilers võttis viimasele kolmandikule kaasa 2-0 edu, aga vaid selleks, et Calgary Flamesil lasta teha neli vastusteta väravat. Loomulikult hakkas asi ka siin kiiva kiskuma. Tänu Scott Hannani ja Matt Tennysoni tabamustele oli Sharksil viik käes nelja minutiga ning Pavelski viis oma teisega meeskonna kolmandiku keskel juhtima. Olles Hannani tabamuse juures kirja saanud söödupunkti, lõpetas Pavelski kohtumise kolme silmaga. Sama tegi Joe Thornton, kelle nimele jäi kolm söötu. Nendega on tal nüüd Sharki särgis koos 600 söötu, mis on mõistagi rekord.

Oilersi väravasuul olnud Viktor Fasth röövis Pavelskilt veel normaalaja lõpusekunditel kübaratriki. Selleks hetkeks olid külalised tänu Justin Schultzi kollile viigistanud.

Pärast väravateta lisaaega peeti maha taas üks maraton karistusvisete seeria. Päris Washington Capitalsi ja Florida Panthersi masti see ei olnud, aga siiski piisavalt pikk, et osalistele nalja pakkuda. Nii tõdes 13. ringis võiduvärava teinud Rob Klinkhammer pärast mängu: "Ma naersin kogu selle aja. Minu arust oli see väga lõbus. Siis hõigati välja minu nimi ja õnneks sain litri võrku. Meil vist said ründajad otsa ja pidin seetõttu minema. "

13 ringi kestnud karistusvisete seeria on Oilersi uus rekord. Eelmine rekord - 12 ringi - oli loomulikult saadud kirja Capitalsi vastu.


Sharks oli enne seda matši kodus järjepanu alistanud Anaheim Ducksi, Los Angeles Kingsi ja Chicago Blackhawksi. Meeskond on mänginud superhästi Vaikse divisjoni keerulises seltskonnas. Seal on esineliku vastu üheksast kohtumisest võetud seitse võitu. Küll on aga kaotatud kaheksa 13-st mängust, mis on peetud liiga viimase kuuiku vastu.

Teised kohtumised

New York Rangers 6 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Rick Nashist sai pärast hooaega 2000/01 ja Theo Fleuryt esimene Rangersi mängija, kes jõudnud hooaja jooksul 30 väravani koos vähemalt nelja vähemuses tehtud kolliga. See tuli avakolmandiku keskel ning aitas Rangersi välja 0-1 kaotusseisust. Teisel kolmandikul läks kodumeeskond omakorda ette ja kasvatas vahe kahe värava peale, kuid Panthersil oli vastus olemas. Küll aga ei õnnestunud külalistel enam midagi viimasel kolmandikul. Seal tuli koguni 21 Rangersi 38-st pealeviskest. Väravatest viimane läks tühja võrku Nashi poolt ja hooaja 31. tabamusega tõusis ta nüüd liiga väravaküttide edetabeli tipus Aleksandr Ovetškinile seltsi pakkuma. 33 tõrjega karjääri 334. võidu saanud Henrik Lundqvist tõusis nende arvestuses kõigi aegade edetabeli 20. kohale.

Calgary Flames 5 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Nagu kombeks saanud, siis pani Flames taaskord hullu viimasel kolmandikul. Seal tehti oma väravatest kolm. Hooaja lõikes on meeskonnal viimase kolmandiku väravaid nüüd kokku 66. Kogu eelmise hooajaga saadi neid kirja 70. Punktide arvestuses kaitsjate seas liiga liider olev Mark Giordano tegi kaasa oma karjääri 500. kohtumises ja väravavaht Jonas Hiller pidi võiduks tegema vaid 17 tõrjet. Jets on tegemas ilusat hooaega, aga kaotanud nüüd Flamesi vastu mõlemad mängud suure skooriga. Oktoobris jäädi kodus alla 1-4.

Kommentaarid