Kessel ja Phaneuf kaubaks? Leafs plaanib praktiliselt nullist alustada

Vahetustehingute lukku minemiseni on jäänud vähem kui kolm nädalat ja olgugi, et Buffalo Sabres on alustanud jõulise koosseisu tühjendamisega, siis peagi võib see Toronto Maple Leafsi ettevõtmiste kõrval kahvatuks jääda. Väidetavalt plaanib Leafs juba selle hooaja keskel suurpuhastuse läbi viia.

(foto: danslescoulisses.com)
Klubi president Brendan Shanahan on viimaks saanud loa hakata teostama seda, milleks ta meeskonna juurde toodi. 48 aastat tagasi viimase oma 13-st Stanley karikast võitnud klubi peab tõusma tagasi hokimaailma tippu. Selleks tuleb lagunenud vundament asendada täiesti uuega.

Leafs läks tänavusele hooajale peale sama peatreeneri ja praktiliselt sama koosseisuga, mis mullu grandioosselt ebaõnnestus. Väidetavalt oli selle taga Shanahani plaan näidata kuivõrd hapu praegune seis tegelikult on ja kui kaugel liiga ladvikust ollakse. See pidi Leafsi kontrolliva Maple Leaf Sports and Entertainment grupi poolt tooma rohelise tule täielikuks ümberehitamiseks ning nüüd on see olemas.

Olles pool elu mänginud Detroit Red Wingsis, kes oma edu ehitanud tänu oskuslikule draftimisele, loodab Shanahan Leafsi üles upitada sama filosoofiaga. Vanast kaardiväest võiksid koosseisu jääda vaid Morgan Reilly, Jonathan Bernier, Nazem Kadri, Jake Gardiner ja James van Riemsdyk. Uks on seal, härrad Phaneuf ja Kessel!
Meeskonna suurimad staarid soovitakse noormängijate ja drafti valikute vastu välja vahetada. See kindlustab Leafsile selle, et vastu tulev kaup ei muuda meeskonda ootamatult liiga heaks. Connor McDavid teatas selle nädala alguses, et oleks unistuse täitumine, kui ta saaks esindada oma kodukoha klubi (ta on sündinud Toronto lähedal Newmarketis) ja Leafs on valmis ennast selleks võimalikult heale positsioonile sättima. Hetkel ollakse tagantpoolt kuues, aga on täiesti reaalne mahutada ennast lõpuks viimase kolme sekka.

Kommentaarid