Kättemaks on magus: Kings alistas Capitalsi

Los Angeles Kings jäi poolteist nädalat tagasi võõrsil Washington Capitalsile alla piinliku skooriga 0-4. Nüüd õnnestus kodupubliku toel aga selle eest kätte maksta. Jonathan Quick lasi üle pika aja enda selja taha taas vaid ühe värava ning Kings võitis pingelise kohtumise 3-1.

(foto: losangeles.cbslocal.com)
Quick oli koguni 17 järjestikust mängu läinud nii, et selja taha lendas vähemalt kaks litrit. Kuigi Capitalsi maha murdmise eest tuleb suured kiidusõnad edastada eelkõige meeskonnakaaslastele. Kings tegi erakordselt hea kaitsepartii. Aleksandr Ovetkškin & Co jäeti kahe kolmandikuga vaid 12 pealeviske juurde.

Ise hirmutati 40 minuti jooksul Braden Holtbyt 26 üritusega ja viimasele kolmandikule mindi ka eduseisuga. Teise perioodi keskel skooris oma hooaja kümnenda Dwight King. Seejuures on viimased kolm tulnud sel nädalal peetud kolmes mängus.

Viimane kolmandik sai väga äkilise alguse. Trevor Lewis tegi loetud sekunditega 2-0, aga Ovetškin sai omad teisel minutil mängu tagasi. Venelase suurepärane aasta alguse vorm jätkub. Tal on viimasest 21-st matšist kirjas nüüd 18 kolli.

Pealevisked olid viimasel perioodil Capitalsi kasuks 14-4, aga sellest hoolimata tegi ka Kings ühe oma vähestest võimalustest väravaks ning kindlustas võidu. Kaheksanda minuti alguses vormistas lõppskoori Jarret Stoll.


Capitals on nüüd LA-s kaotanud viis järjestikust matš.

Teised kohtumised

Ottawa Senators 7 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Külaliste jaoks oli kõik ilus ja kena teise kolmandiku alguseni. Seal tuli 1-1 seisu pealt esimese minuti sees kaks tükki. Värava ees oli lõpuks kõige edukam Milan Michalek, kes skooris kaks tükki. Nende kõrvale pani ta ka ühe söödu. Kaheksa erinevat Senatorsi meest kogusid vähemalt kaks punkti. Viimati saadi sellega hakkama 2007. aastal.

Montreal Canadiens 2 - 1 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

David Clarkson sai hakkama omamoodi rekordiga. Leafsi ründaja oli jääl vaid kaks ja pool minutit, aga suutis selle ajaga osaleda kahes kakluses, teenida ebasportliku käitumise eest karistuse ja lõpuks ka mängukaristuse. Kokku jäi tema nimele PIM-e 27. Pärast 1-1 viigiga lõppenud avakolmandikku lahendasid Alex Galchenyuk ja David Desharnais Canadiensi jaoks karistusvisete seeria edukalt. P.K Subban oli jääl 35 minuti ja 21 sekundit, mis on selle hooaja rekord. Samuti pole mitte ükski Canadiensi mängija 15 aasta jooksul ühes kohtumises nii palju mänguaega saanud.

Detroit Red Wings 4 - 5 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Pavel Datsjuk tegi 2+1 aga Red Wings lasi käest 3-1 eduseisu. Drew Stafford sai uue klubi eest esimese värava Jimmy Howardi poolse kingitusena. Lisaks pani endine Buffalo Sabresi mees otsustava tabamuse kotti ka karistusvisete seerias.

New York Islanders 6 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Islanders pööras mängu enda kasuks viimase kolmandikuga. Sinna minna 3-3 viigiga. John Tavares lõpetas 2+2'ga ning kapteni kõrval nautisid elu Anders Lee, kes sai kirja neli söötu, ning Josh Bailey, kes läks õhtule 2+1'ga.

Nashville Predators 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Liiga liider sai võidu kätte viimaste minutite väravatega. Colin Wilson tegi 2-1 kui kellal 16:33 ja Craig Smith skooris minut hiljem. Tegu oli Jaromir Jagri karjääri 1525. mänguga. Nii jäi Brendan Shanahan selja taha ja Tšehhi legend, kes tähistab täna 43. sünnipäeva, haaras endale läbi aegade edetabeli 13. koha.

Arizona Coyotes 1 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Kodumeeskond suutis konkurentsi pakkuda kuni viimase kolmandikuni. Sinna mindi 1-1 viigiga. Oma hooaja 35. tabamusega sai võiduvärava enda nimele Rick Nash. Coyotesi ainus värav läks Antoine Vermette'ile, kelle jaoks oli see 450. järjestikune mäng. Rangersi boss Alain Vigneault tähistas karjääri 500. võitu.

Minnesota Wild 6 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

4-1 edu võtnud Wild lasi külalised viimaseks kolmandikuks ohtlikult lähedale, aga võidust suudeti siiski kinni hoida. Thomas Vanek oli 2+1'ga kohtumise resultatiivseim. Wildil on nüüd vähemalt punkt kirjas kümnest järjestikusest matsist ja sellega korratakse 2007. aastal püstitatud klubi rekordit.

Colorado Avalanche 4 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Stars sai enne kohtumist teada, et Tyler Seguini vigastuspaus võib venida kuue nädala pikkuseks. Lapitud koosseisuga mäng välja ei tulnud. Jerome Iginla sai karjääri 578. kolli ja tõusis sellega läbi aegade edetabelis 19. koha ainuomanikuks. Avalanche on nüüd tänavu võitnud kõik neli omavahelist matši.

Calgary Flames 3 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Kodumeeskond kallutas mängu enda poolele oma leivanumbriga ehk viimase kolmandikuga. Lance Bouma koll on meeskonna 70. värav, mis tänavu viimase 20 minuti jooksul skooritud. Flamesi esimese kahe eest hoolitses Sean Monahan.

Kommentaarid