Äritsemine jätkub: Sabres loobus ka esiväravavahist

Buffalo Sabres on oma hooaja eesmärgile - lõpetada liiga viimasena - hakanud tõsiseid tõukeid andma. Lisaks esikaitsjast Tyler Myersist loobumisele saatis klubi eile ära ka oma esiväravavahi Jhonas Enrothi. Rootslane saab Dallas Starsis kokku endise Sabresi peatreeneri Lindy Ruffiga.

(foto: USATSI)
Sabresi värava kaitsmine on tänavu olnud üks parajalt masohhistlik tegevus. Meeskond laseb endale keskmiselt 35 pealeviset mängus (34.8 kui täpne olla) ja nii on Enroth tehtud tõrjete arvult liiga kaheksas väravavaht. Esikohast on ta ilma jäänud vaid seetõttu, et on võrreldes konkurentidega vähem mänge pidanud.

Arvestades, et tehtud tõrjete esikohal on hetkel Starsi Kari Lehtonen, siis ei lähe Enrothi elu arvatavasti ka Dallases palju rõõmsamaks. Kindlasti peaks aga paranema keskmine sisse lastud väravate arv, mis on tal 3.27 ja ehk annab ka tõrjete efektiivsust tõsta. See on hetkel 90.3% peal.

Enrothi eest loovutas Stars väravavahi Anders Lindbäcki ja järgmise aasta drafti 3, ringi valiku. Kuigi see võib muutuda 2. ringi valikuks, kui Enrothil õnnestub playoffidest Starsile tuua neli võitu.

Lindbäck valiti mulluse põhihooaja viimase nädala parimaks mängijaks, kuid olles Tampa Bay Lightningu värvid Starsi vastu vahetanud ei ole keskkonna muutus tema stabiilsusele hästi mõjunud. 3.71 on nukker arv, mis ilutseb tema keskmise sisse lastud väravate lahtris ning tal on õnnestunud tõrjuda vaid 87.5% vastaste pealevisetest.

Kokkuvõtteks, Sabres kavatseb kiirelt põhja vajuda. Stars loodab, et soliidsem varuväravavaht aitab playoffide võidujooksus püsida. Hetkel ollakse viimasest kohast viie punkti kaugusel.

Kommentaarid