Unustamatu New Yorgi derbi: Rangers alistas Islandersi 6-5

Aega võttis, aga asja sai. Seni naabriga jagelemisel vaid kaotuseid tunnistanud New York Rangers sai lõpuks tänavu ka võidurõõmu maitsta. Kui eelnevas kolmes matšis olid skoorimisega suured probleemid, siis nüüd läksid mõlemad satsid värava ees hulluks.

(foto: Kathy Kmonicek/AP Photo)
Esimest korda pandi lamp põlema juba 11. sekundil. John Tavarese koll on viimase 21 aasta jooksul Islandersi kiireim tabamus. Tänu Frans Nielsenile said kodus mänginud saarlased kolmandiku keskel ka 2-0 ette, enne kui Ryan McDonagh Rangersi tabloole pani. Teisel kolmandikul jõudis külaliste kapten ka karjääri esimese 2+ väravaga mänguni.

McDonagh teine koll viigistas seisu 3-3 peale. Johnny Boychuk oli teise kolmandiku alguses Islandersi edu taas kahe värava peale kasvatanud, aga neljanda minuti alguses skoorinud Chris Kreider tõi Rangersi uuesti ühe värava kaugusele. Tema koll tuli vähem kui pool minutit enne McDonagh teist tabamust.

Islanders, kes püstitas avakolmandikul 22 pealeviskega hooaja rekordi, pääses aga viimasele kolmandikule siiski taas eduseisuga. Selle eest muretses Ryan Strome. Teisel kolmandikul tehti kõik neli väravat ära esimese kaheksa minutiga.

Kohe viimase perioodi alguses pani Strome veel teise Cam Talboti selja taha ja tundus, et Islandersil õnnestub naabri vastu sel hooajal teha neljast neli. Kui aga endaga tõesti juba sel hetkel rahule jäädi, siis oli tegu enne õhtut hõiskamisega.

Pooleteise minutlise vahega sündinud Derek Stepani ja Martin St. Louis' tabamused panid tabloole taas viigi ja esimest korda pärast 1980. aasta oktoobrit sai Rangers lõpuks ka võidu kätte nii, et kohtumise jooksul tuldi mitu korda mitmeväravalisest kaotusseisust välja. Võiduvärava kangelaseks tõusis Kevin Klein.


Viimati nähti New Yorgi derbis 11 väravat 2010. aasta detsembris. Ka siis jäi Rangers peale skooriga 6-5. Tänavu kohtutakse põhihooaja käigus viimast korda 10. märtsil.

Teised kohtumised

Ottawa Senators 3 - 6 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Meeskonnad vahetasid väravaid kuni 3-3 seisuni. Siis läksid külalised oma teed. Väga vägeva mängu tegi Andrej Nestrasil. Nädala lõpus 24. sünnipäeva tähistav ründaja sai kirja 1+2. Rõõmsa uudisega (kaitsja Marc Methot tegi uue 4-aastase lepingu) alanud päev sai Senatorsi jaoks ülikurva lõppu. Teise kolmandiku viimasel minutil toimunud intsidendis said viga nii väravavaht Robin Lehner kui ründaja Clarke MacArthur.

Detroit Red Wings 0 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price tegi 25 tõrjega hooaja viienda nullimängu ning lasi kohtumise lõpuminutitel Tomaš Plekanecil ja Max Paciorettyl võidu kindlustada. Canadiensil oli enne seda matši Detroidist viimane puhas paber kirjas aastast 1977, mil väravasuul toimetas legendaarne Michel Larocque.

Winnipeg Jets 5 - 4 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Jets oli lõpuks pealevisetega 46-22 üle, aga tahtis vägisi oma esmaspäeva põnevaks teha. Normaalaja jooksul jäädi pärast 1-0 edu võitmist kolm korda kaotusseisu. Avavärava autor Bryan Little sai lõpuks kirja 2+1. Uue klubi eest tegi esimese kolli Tyler Myers. Oilersi poolt sai kaks tükki oma nimele Nail Jakupov.

Colorado Avalanche 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Nelja õhtu jooksul kolmandat korda mänginud Coyotes sai Avalanche'i väravale vaid 17 pealeviset. Seejuures jäädi teisel kolmandikul nulli peale! Kodumeeskond sai ise kirja 34 üritust ja karjääri esimese stardi teinud Mike McKenna kõige edukamalt ei tegutsenud. Juba esimese kolme minutiga oli kaks tükki tema selja taga.

Calgary Flames 4 - 3 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

Bruins sai teise kolmandiku alguses 3-0 ette. Alates 2011. aastast oli Bruins suutnud kolmeväravalist eduseisu 93-st mängust suutnud hoida 91 korda. Ehk Flames sai hakkama enamvähem imega. Viimasel kolmandikul (nagu ikka meeskonnal kombeks) saadi viik kätte tänu Jiri Hudleri kahele tabamusele. T.J. Brodie tegi võiduvärava vaid mõned hetked enne lisaaja lõpusireeni. Kolm söötu kirja saanud Mark Giordano jõudis karjääri parimat tähistava 36. söödupunktini.

Vancouver Canucks 3 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Selle kuu jooksul Canucksi juba kaks korda alistanud Wild ei suutnud kolmandat triumfi saada olgugi, et Nino Niederreiter andis meeskonnale ideaalse alguse. Šveitslane sai kirja lõpuks mõlemad Wildi väravad, aga teine tuli juba üsna hilja. Canucks suutis eduseisu haarata skoorides nii teise kui viimase kolmandiku esimestel minutitel. Võiduvärav läks kaitsjale Alex Biegale, kes jõudis 26. aastasena oma esimese NHL-i mänguni.

Los Angeles Kings 3 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Kings kallutas mängu enda poolele viimasel kolmandikul, kus 1-1 seisu pealt kaheväravaline ülekaal saavutati. Lightning oli matši juhtima läinud, kui kaitsja Nikita Nesterov skooris avakolmandiku keskel oma karjääri esimese värava.

Kommentaarid