Lundqvistita Rangers alistas Bruinsi

Olgugi, et nädalavahetusel ühes matšis litriga kõri pihta saanud Henrik Lundqvist osales järgmises mängus - ja lubas seal endale isegi nalja tegemist - siis eile teda enam jääle ei lastud. Täpsemat diagnoosi pole rootslasele veel pandud, aga on selge, et New York Rangers peab mõne aja ilma temata askeldama. Sellele perioodile tehti ilus algus, kui kodus alistati Boston Bruins 3-2.

(foto: Kathy Willens/AP Photo)
Bruins oli Rangersi vastu võtnud viis kohtumist järjest, aga jäi selles matšis kohe alguses hätta. Enda kaitsetsoonist välja saamisega oli suuri raskusi ja Rick Nash karistas juba kuuendal minutil esimest korda ära. Ilusa soolorünnakuga tuli hooaja 32. tabamus ja sellega haaras ta väravaküttide edetabeli liidrikoha taas endale.

Külalised hakkasid kolmandiku teises pooles jalgu alla saama ning võtsid enne lõpusireeni ka eduseisu. Milan Lucic viigistas mängu 14. minutil ja kaks minutit hiljem viis Patrice Bergeron Bruinsi ette. Saadi kaks väravat olgugi, et 20 minutiga suudeti teha vaid kuus pealeviset.

Kukkus välja aga nii, et avakolmandiku lõpp tuli Bruinsi jaoks halval ajal. Teisel kolmandikul olid taas suured raskused oma rütmi leidmisega ning sulas ka eduseis. Rangers sai viigi 7. minutil, kui skooris Derick Brassard ja kümme minutit hiljem saadi ette, kui Tuukka Rask endale üsna pehme värrava lasi. See läks Derek Stepani nimele.

Viimasel kolmandikul tuli Rangersi poolt vaid neli pealeviset, aga ka Bruins ei suutnud ennast korralikult käima saada. Kohtumise lõpuks oli külalistel kirjas vaid 20 üritust. Seda vaatamata võimsale tegutsemisele lahtiviske ringis - võideti tervelt 30 duelli, Rangersile jäeti neid 15.


Bruinsi kalender hetkel armu ei anna. Nädalavahetusel ootavad järjestikustel päevadel ees New York Islanders ja vana sõber Montreal Canadiens.

Teised kohtumised

Edmonton Oilers 0 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Jevgeni Malkin naases vigastuspausilt väravaga ja lisaks temale skooris endise klubi vastu David Perron. 26-aastasel ründajal on nüüd Penguinsi värvides 13 mänguga kirjas seitse kolli. Oilersi eest sai ta 38 matšiga kirja viis väravat. Marc-Andre Fleury jõudis 22 tõrjega hooaja seitsmenda nullimänguni. Tegu on Penguinsi rekordi kordusega.

Calgary Flames 3 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Viimase kolmandiku spetsid tegid seekord töö ära teisel perioodil. Seal tulid kõik Flamesi kolm kolli. Sharksi eest jõudis kõigi lemmikjõmm John Scott karjääri tippmargini, kui tegi hooaja teise värava. Olles pidanud üle 250 kohtumise on ta nüüd selle hooajaga duubeldanud kogu varasema karjääri saagi.

Kommentaarid