Pavelski kübaratrikk päästis Sharksi üllatuskaotusest

Heitlus playoff-koha nimel on Vaikse ookeani divisjonis kujunemas armutuks ning iga punkt on arvel. San Jose Sharks oli lähedal üllatuskaotusele, kuid Joe Pavelski juhtimisel tuldi Arizona Coyotesi vastu välja kaheväravalisest kaotusseisust.

(foto: Matt Kartozian/USA TODAY Sports)
Coyotes tegi oma kaks tükki ära avakolmandikuga. Skoor avati juba teisel minuti. Sel nädalal klubiga liitunud Mark Arcobellost sai läbi aegade teine NHL-i mängija, kes ühe hooaja jooksul nelja erineva klubi eest vähemalt ühe punkti kirja saanud. 2-0 tuli Martin Erati poolt.

Teisel kolmandikul algas kunagise drafti 7. ringi valiku Pavelski šõu. Enamuse karjäärist osava söödusepana tuntud ründaja on tegemas teist väga viljakat hooaega ja nii sündisid aasta 29. ja 30. tabamus. Lisaks tuli kirsina tordi peal ka 31., kui Pavelski vormistas tühja võrku tehtud väravaga lõppseisu 4-2.

Võiduvärav, mis tõi Sharksi peatreenerile Todd McLellanile karjääri 300. võidu, tuli viimase kolmandiku 7. minutil noore ründaja Barclay Goodrow poolt. Läbi aegade on McLellanist kiiremini 300. võiduni jõudnud vaid Bruce Boudreau. Temal kulus selleks 496 mängu, Sharksi bossil aga 515.




Võit aitas Sharksil divisjoni kolmandast kohast kinni hoida. Kuigi võrreldes selja tagant tulevate konkurentidega on meeskonnal mitu kohtumist rohkem peetud.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 4 - 3 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Jackets päästis endale võidu vägeva lõpuga. Viimase kolmandiku teise poolega tuldi välja 1-3 kaotusseisust. Wayne Simmonds oli osaline kõigis Flyersi väravates, skoorides ise kaks tükki. Kokku on Jacketsil Flyersi vastu nüüd kuus järjestikust koduvõitu.

Dallas Stars 2 - 0 Florida Panthers (tipphetked)

Kari Lehtonen sai 37 tõrjega hooaja neljanda nullimängu ja Stars kerge võidu, aga sellel oli ka oma hind. Jäädi ilma kolmest ründajast, kaasa arvatud Tyler Seguinist. Panthers oli Dallases võitnud neli mängu järjest.

Chicago Blackhawks 3 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Viimasel ajal kodus ebakindlalt mängival Blackhawksil hakkas ka siin asi allamäge minema ning jäädi kaotusseisu, kuid viimasel kolmandikul pöörati kohtumine siiski enda kasuks. Oma karjääri 1200. mängus osalenud Patrick Sharp oli üllataval kombel tõstetud viimasesse ründekolmikusse. Jaromir Jagr sai kirja oma 1524. mängu, mis paneb ta kõigi aegade edetabelis Brendan Shanahani kõrvale 13. kohale.

Vancouver Canucks 5 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Shawn Matthiasest sai Canucksi ajaloos 51. erinev mängija, kes kübaratrikini jõudnud. Mees tegi endale varajase sünnipäeva kingituse. Järgmisel nädalal tähistab endine Florida Panthersi ründaja 27. sünnipäeva. Bruinsil on juba rohkem normaalaja kaotuseid kui kogu eelmise aastaga kokku.

Kommentaarid