Leafs asus tegutsema: Franson ja Santorelli Nashville'i

Sel nädalal selgus, et Toronto Maple Leafs on valmis meeskonna õhku laskma ning esimene samm selleks on nüüd tehtud. Cody Franson ja Mike Santorelli on saadetud Nashville Predatorsi. Vastu tulevad suvise drafti 1. ringi valik, Olli Jokinen ja Brendan Leipsic.

(foto: theprovince.com)
Nii Franson kui Santorelli on Predatorsi enda kunagised drafti valikud. Franson mängis klubis kaks aastat enne kui 2011. aastal Torontosse saadeti. Santorellist loobuti aasta varem. Torontosse jõudis ta läinud suvel läbi Florida Panthersi, Winnipeg Jetsi ja Vancouver Canucksi.

32 (6+26) silmaga on Franson tänavu olnud Leafsi kõige resultatiivseim kaitsja. Santorelli on ründajate seas olnud viies mees, kogudes 29 punkti (11+18). Mõlemaga sõlmiti suvel aastased lepingud, seega on Predatorsi jaoks tegu korralike "rendimängijatega".

"2015. aasta playoffideks valmistudes oli meie eesmärgiks lisada koosseisu kogenud kaitsja, kes on võimeline mängima kõigis olukordades, ning ennast tõestanud ründaja, keda erinevates kolmikutes kasutada," kommenteeris tehingut Predatorsi peamänedžer David Poile.

Kunagine 90 punkti mees Jokinen on tänavu Predatorsi eest 48 matšiga teinud vaid 3+3. Suvel tervitati teda soojalt, aga kogenud soomlast taga nutma ei hakata.

Leipsic on 20-aastane tulevikulootus. NHL-is pole ta veel jääle saanud. Predators hankis ta endale 2012. aasta drafti 3. ringis. Hetkel on tal AHL-is käimas esimene hooaeg ja see on olnud üsna korralik - 47 kohtumisega 7+29.

Võib arvata, et tegu on ühega paljudest tehingutest, mis Leafs enne 2. märtsi vahetustehingute tähtaega ette võtab. Eile jõudis avalikkuse ette uudis, et Los Angeles Kings on asunud Dion Phaneufi jahtima.

Kommentaarid