Penguins lahendas lõpuks Holtby ja Capitalsi ära

Enne eilset oli Washington Capitals tänavu Pittsburgh Penguinsi jaoks paras mõistatus. Omavahel oli mängitud kolm matši ning nendes kõigis saadi tappa. Braden Holtby selja taha õnnestus panna vaid üks litter. Põhiturniiri viimases omavahelises kohtumises lahendati Holtby ja Capitals aga lõpuks ära.

(foto: Getty Images)
Washingtonis peetud mäng sai vägeva alguse, kui Penguins kohe isukalt väravaid hakkas otsima. Chris Kunitzil oli juba esimesel minutil supervõimalus. Holtby võttis selle ära, aga peagi hakkasid väravad siiski voolama. 1-0 tuli kaheksanda minuti alguses Patric Hörnqvisti poolt.

Tänavused omavahelised kohtumised on olnud rohkete karistusminutitega vürtsitatud ja ega ka sel korral ennast tagasi ei hoitud. Minut pärast Hörnqvisti kolli hargnes Penguinsi pingi juures kummaline olukord.


Kui tunded veidi jahtusid, siis sai Capitals enamvähem kuus minutit jutti ülekaalus mängida. Paraku tuli aga nende ürituste peale hoopis üks Penguinsi värav. Brandon Sutter tegi poolteist minutit enne perioodi lõppu vähemusest 2-0.

Capitalsi jaoks oli see tõeline õuduste kolmandik ja vabalt võinud see veel kehvemini lõppeda. Mõnikümmend sekundit enne esimest pausi jäi Jevgeni Malkin värava ette valveta, aga leidis võrgu asemel üles posti. Kodumeeskond lippas seejärel kiirelt ise rünnakule ja tänu John Carlsonile saadi oma esimene kirja.

Teise kolmandik algas omakorda Penguinsi kolme järjestikuse ülekaalu olukorraga. Neist teine tehti väravaks. Sidney Crosby skooris oma hooaja 20. kolli. Sellega sai temast Penguinsi ajaloos viies mängija, kes vähemalt kaheksal hooajal 20 väravani jõudnud.

Kolmandikku jäidki varjutama erinevad karistused ja nii mängiti enamus ajast erimeeskondadega. Näiteks oli Aleksandr Ovetškinil mängu lõpuks ülekaalus mängitud aega koos 8 minutit ja 35 sekundit.

Pidevad karistuste võtmised jätsid Capitalsi teisel kolmandikul vaid viie pealeviske juurde. Kahe kolmandikuga oli neid kokku 11. Kaheväravalisest kaotusseisust tagasi tulemine näis ebatõenäolisena, aga loomulikult ei mindud õhtule ilma üritamata.

Viimasele kolmandikule sai kodumeeskond ideaalse alguse, kui Troy Brouwer üsna vastakult taas ühe Marc-Andre Fleury selja taha sai, aga publiku "hurraa" kustutas kiirelt, kolm minutit hiljem Kunitz. Tegu oli Penguinsi kolmanda väravaga, kus Malkin oli üheks sööduandjaks.

Karistusterohkes mängus ei suutnud Fleury ennast lõpuminutitel talitseda. Talle määrati vägivallatsemise eest kaks minutit. Ovetškinil kulus vaid neli sekundit, et järjekordne ülekaalu olukord ära kasutada. Capitals jõudis viigi lävele, aga seekord pingviine enam kurvastada ei õnnestunud.


Tegu on hetkel Metro divisjoni kolmanda ja neljanda meeskonnaga. Üks New Yorgi klubidest tuleb selja taha jätta, et playoffide avaringis endale taaskohtumine korraldada.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Kui Flames on üks parimatest viimase kolmandiku meeskondadest, siis Devils on üks halvimaid. Ehk siis, ei olnud suur ime kui viimasele 20. minutile võetud 1-1 viik lahenes lõpuks külaliste kasuks. Sean Monahan tegi ülekaalust kohe viimase kolmandiku alguses 2-1 ning lõppseisu vormistas tühja võrku T.J. Brodie.

Anaheim Ducks 0 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Andrew Hammondi muinasjutt ei taha kuidagimoodi lõppeda. Kaks nädalat tagasi 27, sünnipäeva tähistanud puurivaht korjas oma kolmandas algrivistuses alustatud mängus kolmanda võidu ja 25. tõrjega karjääri esimese puhta paberi. Kokku on ta neis mängudes 91-st vastaste üritusest tõrjunud 88. Ducks alustas vägevalt, aga vajus siis täielikult kokku. "Jäime esimese kümne minuti jooksul suure surve alla, nad olid meist täielikult üle, aga Hammy (Hammond) mängis hästi ja saime avakolmandiku teises pooles oma mängu käima," rääkis pärast kohtumist Kyle Turris, kes pani tühja võrku tehtud väravaga skoorimisele punkti. Kummalisel kombel võitis Senators tänavu mõlemad Ducksi vastu peetud matšid, koguskooriks 9-2.

Kommentaarid