SUURTEHING: Jets saatis Kane'i Buffalosse

Eelmisel nädalal seoses Evander Kane'iga tärkanud skandaal on kiirelt saanud lahenduse. Talendikas ründaja peab Winnipeg Jetsiga hüvasti jätma ning ärkab homme üles Buffalo Sabresi mängijana. Kahe klubi vaheline suurtehing hõlmab seitset mängijat.

(foto: spectorshockey.net)
Lisaks Kane'ile siirdub Buffalosse ka kaitsja Zach Bogosian. Vastupidise tee võtavad ette Tyler Myers, Drew Stafford, Joel Armia ja Brendan Lemieux. Lisaks saab Jets endale ühe Sabresi drafti 1. ringi valiku. Sabres saab endale veel lepinguta Jason Kasdorfi mängijaõigused.

Armiat ja Lemieux'd on hinnatud Sabresi kaheks perspektiivikaimaks nooreks ründajaks. Esimene on endine drafti avaringi valik ja teine eelmise aasta 2. ringi valik ning 4-kordse Stanley karikavõitja Claude Lemieux poeg.

Myers oli Sabresi üks hinnatumaid müügiartikleid, keda paljud meeskonnad endale tahtsid. Eelmisel nädalal liikusid tõsised jutud, et ta võib Anaheim Ducksis maanduda.

Stafford on samuti endine drafti avaringi valik, aga pole ligi kümne aastase karjääri jooksul suutnud oma potentsiaali avada.

Kokkuvõttes sai Jets pirtsutava Kane'i eest korraliku paketi. Bogosiani koha täidab Myers ilusti ära - juhuslikul kombel on mõlemad 2008. aasta drafti 1. ringi valikud - ning kuigi Stafford on talendi osas kehvem mees kui Kane, siis on kindlasti oma töökuse poolest palju silmapaistvam. Lisaks korralikud tulevikulootused, keda saab soovi korral veel mõnesse teise tehingusse panna.

Lisame veel juurde tõsiasja, et õlavigastus jätab Kane'i järgmise hooajani jäält eemale ning jõuame järeldusele, et Jets võttis kehvast olukorrast vaat, et maksimumi.

Kommentaarid