Patrick Kane'i jaoks on põhiturniir lõppenud?

Võidujooks tänavusele Art Rossi trofeele, ehk põhiturniiri resultatiivseima mängija nimetusele, tõotab tulla ülipõnev, sest mõned nädalad enne hooaja lõppu on kaheksa meest nelja punkti sees. Küll jätkub aga lahing ilma ühe hetkeliidri Patrick Kane'ita.

(foto: Jonathan Daniel/Getty Images)
Praegu koos Jakub Voraceki ja Nicklas Bäckströmiga 64 punkti peal istuv Kane lahkus läinud ööl Florida Panthersi vastu peetud mängust vigastusega. Räägitakse, et tema vigastuspaus võib ulatuda kuni kümne nädalani. Eeldatatakse, et ta jääb kindlasti eemale kuueks nädalaks. See tähendab, et põhiturniiri mängud on tema jaoks suure tõenäosusega mängitud.

2013. aasta playoffide MVP läks katki avakolmandikul õnnetus olukorras, kus Panthersi Alex Petrovic ta vastu seina tõukas. Arvatakse, et ta murdis rangluu.


Kane oli liikumas karjääri parima aasta suunas. Väravate osas oli ta varasema parima (30) ületamisest jõudnud vaid paari tabamuse kaugusele. Ta on hetkel nii väravate (29) kui söötude (37) osas Blackhawksi liider. Järgmisena tuleb kapten Jonathan Toews 18+31'ga.

Blackhawks jääb Kane puhul ilma võimsast punktimasinast ning asub mängijateturult temale kindlasti asendust otsima. Kuniks see õnnestub võtab koosseisus koha endale noor soomlane Teuvo Teräväinen.

Kommentaarid