Vigastused on Bruinsi ja Canucksi playoffide lootustele pannud paraja põntsu

Boston Bruins ja Vancouver Canucks meenutavad täna omavahelise matšiga 2011. aasta finaalseeriat, aga seda seisus, kus tänavu on isegi playoffides osalemine küsimärgi all. Nädalavahetusel kaotasid mõlemad oma võtmemängijad vigastustetondile.

(foto: Jared Wickerham/Getty Images)
Bruins läheb tänasele mängule ilma David Krejcita. Meeskonna asekapten on maha murtud põlvevigastusega. Tšehhi kahuri jaoks on kogu tänavune hooaeg möödunud erinevate vigastustega ja nii on tal seni kirjas vaid 38 mängu. Nendes on tema poolt tulnud 7+19.

Erinevad traumad on tema mänguvormile põntsu pannud, aga Krejci puudumisel on ehk veel olulisemaks faktoriks see, et ilma temata langeb ka Milan Lucici efektiivsus. Tänavusel hooajal on Lucic Krejci kõrval mängides 60 minuti kohta saanud kirja 2.7 väravat. Ilma temata on see number olnud 2.3.

Nädalavahetusel õnnestus meeskonnal Chicago Blackhawksi vastu murda viimaste aastate pikim kaotusteseeria, aga võimalik, et ilma Krejcita algab peagi uus. Temata tuleb halvimal juhul hakkama saada kuus nädalat. See tähendab, et meeskonna üks võtmemängijad saadakse tagasi alles põhiturniiri viimaseks nädalaks.

Florida Panthers on pikemat aega idakonverentsi viimast playoffide kohta noolinud ja viimase aja hea vorm on nendesse juttudesse tõstnud ka Philadelphia Flyersi ja New Jersey Devilsi.

Läänekonverentsis on Canucks hetkel istumas automaatse playoffide koha peal, aga konkurents Vaikse ookeani divisjonis on karm ja nii võidakse kiirelt paari ebaõnnestunud mänguga langeda tagasi wild-card'i kohale ning isegi playoffide joone alla.

Langus ei oleks ka üllatav, sest vähemalt kuu aega tuleb hakkama saada ilma esiväravavahi Ryan Millerita. 2010. aastal liiga parimaks puurivahiks tunnistatud Miller jääb jäält eemale samuti põlvevigastuse tõttu.

(foto: Jeff Vinnick/Getty Images)
Tänavu on Miller korjanud kuus nullimängu ning tema statistilised numbrid on soliidsed 2.47 ja 91.3%. Esikindad lähevad ajutiselt Eddie Läcki kätte, kellel kirjas peaaegu identsed numbrid - 2.47, 91.7% - aga temaga on tulnud selgelt vähem võite. Milleri osalusel on võidetud 64% kohtumistest, Läckiga vaid 30%. Kuigi tõsi, rootslane on saanud mitu mängu, kus ta on vahetusest sisse tulnud ja kaotusseisust välja ronimine tihti juba eos olnud lootusetu üritus.

Võib arvata, et Canucks vaatab üleminekute viimasel nädalal väga terava pilguga väravavahtideturul ringi. Neli nädalat on pikk aeg. Selle jooksul on Canucksil kavas 14 kohtumist ja tõenäoliselt otsustatakse nendega ära, millises mängus meeskond põhiturniiri viimastel nädalatel kaasa lööb.

Kommentaarid