Kings sai võõrsil taas võidurõõmu tunda

Los Angeles Kings on tänavu olnud üks halvimaid võõrsil mängivaid meeskondi, kuid võimalik, et eile tehti selle parandamise suunas suur samm. 2015. aasta alles teine võõrsilt saadud võit tuli Tampa Bay Lightningu vastu. Seni kodus pea eksimatult mänginud Lightning alistati 4-2.

(foto: Associated Press)
Kapteni Steven Stamkose sünnipäeval sai Lightning hooaja kuuenda koduse kaotuse. Võidetud on 21 matši, ehk siis sellest hoolimata ollakse endiselt liiga parim kodumeeskond.

Põhimõtteliselt otsustati kohtumine ära esimese kolmandikuga. Kings võitis selle 3-0. Tyler Toffoli avas juba teisel minutil skoori ning eduseisu duubeldas kolmandiku keskel Justin Williams. Külaliste jaoks fantastilisele avakolmandikule pani punkti Drew Doughty, kes skooris kolmanda vaid mõned kümnendikud enne kolmandiku lõpusireeni. Ben Bishop lasi kolm tükki üheksa pealeviskega ja sellega oli tema pärastlõuna lõppenud.

Nikita Kutšerov ja Victor Hedman skoorisid mõlemad alles jäänud kolmandike esimestel minutitel, aga Lightning ei suutnud ennast siiski august välja kaevata. Williams, kes saabus mängule seitsme kohtumise pikkuse põuaga, pani viimasel kolmandikul veel oma karjääri sajanda kolli ning oligi kogu moos.


Meeskonnad kohtuvad peagi uuesti. 16. veebruaril on võõrustaja rollis Kings.

Teised kohtumised

Nashville Predators 3 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Pekka Rinnel läks teine mäng pärast vigastuspausi palju paremini. Ta sai kirja oma hooaja 30. võidu sama arvu tõrjetega. Rangers läks teisel kolmandikul Rick Nashi hooaja 33. väravast ette, aga seis pöörati viimaseks perioodiks pea peale, kui Roman Josi ja Shea Weber kodumeeskonna ette viisid. Rangers sai veel viigi kätte, aga Mike Ribeiro värav ja karjääri 700. punkt andsid võidu Predatorsile.

Boston Bruins 2 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Suvel Bruinsi särgi Islandersi oma vastu vahetanud Chad Johnson sai magusalt naerda, kui tõi New Yorgi klubile nende meeskondade vahelises esimeses mängus 3-2 võidu. Siin sai ta võimaluse seda korrata, aga paraku ei läinud enam nii hästi. Pärast 1-1 viigiga lõppenud avakolmandiku tegi Loui Eriksson võiduvärava viimase perioodi keskel.

Buffalo Sabres 3 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Lindy Ruffile valus õppetund endise klubi poolt. Starsi peatreener jättis Kari Lehtoneni pingi peale ning Anders Lindbäck ei vedanud taaskord välja. Kohtumise lõpuks oldi pealevisetega 40-24 üle, aga jäädi 3-0 kaotusseisu ja come-back algas liiga hilja. Chris Stewart oli söötjana osaline kõigis Sabresi väravates. Sabresi jaoks on see esimene võit, mis tänavu Kesk divisjoni satside vastu saadud.

Toronto Maple Leafs 5 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Enne kohtumist võis ehk öelda, et kui Leafs nüüd Oilersi vastu ka oma kaotuste jada ei lõpeta, siis võib kogu meeskonna laiali saata. Õnneks või kahjuks sellest pääseti. Tehti väga kindel esitus, mis küll sai viimastel sekunditel väikese tilga tõrva, kui Luke Gazdic rikkus James Reimeri hooaja esimese nullimängu ära.

Montreal Canadiens 6 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Canadiensi ajas korralikult vihale Mike Cammalleri mängu avavärav, mis tuli juba teisel minutil. Avakolmandikul hoiti ennast veel tagasi, aga seejärel tegutseti halastamatult. Tomaš Plekaneci poolt tuli kaks kolli, David Desharnais pani kolm söötu.

Ottawa Senators 1 - 4 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Kõik väravad tehti viimasel kolmandikul. Võiduväravaks osutus endise Senatorsi mehe Nick Foligno koll. Senators oli eelnevad kaks omavahelist mängu võitnud koguskooriga 8-4.

Minnesota Wild 1 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Nähtavasti on Wild nende meeskondade vahelisest playoff-seeriast saanud perfektse õppetunni. Tänavu on nüüd kolm korda kohtutud, aga Avalanche pole kirja saanud mitte ühtegi väravat. Nii on Wild teist korda oma ajaloo jooksul hooaja käigus ühe meeskonna vastu saanud kolm puhast paberit. 2006/07 tehti see ära Oilersi vastu. Devan Dubnyki poolt tuli 18 tõrjet ja võiduvärava eest hoolitses Charlie Coyle.

Arizona Coyotes 1 -  3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Tomaš Tatar oli osaline kõigis Red Wingi väravates, tehes 1+2. Võit aitas Red Wingsi Atlandi divisjoni liidriks.

Vancouver Canucks 5 - 0 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Ryan Millerile hooaja kuues nullimäng 31 tõrjega. Canucks jättis Penguinsi tänavu mõlemas kohtumises nulli peale. Eelnevalt oli seda 108 kohtumisega suudetud vaid korra.

San Jose Sharks 4 - 5 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanesile meeldib San Josed külastada. Siin saadi neljas järjestikune võit. See tuli tänu vägevale viimasele kolmandikule, kus olles kaheväravalise edu maha mänginud, tehti kolme minutiga kaks tükki. Sharksi eest tegi hooaja parima esituse eelmise hooaja komeet Tomaš Hertl. Noor tšehh sai enda nimele kaks väravat ja ühe söödu. Seejuures oli tal eelmise 22 kohtumisega kirjas sama palju tabamusi.

Kommentaarid