Kas idakonverentsis võib playoffide ukse juba lukku panna?

Kolmandik põhihooajast on veel minna, aga vägisi kipub sinnapoole, et me juba teame, keda näeme idakonverentsist playoffides heitlemas. Mõlemas divisjonis on esinelik teistest selgelt eraldunud ja tundub, et vaid mõni looduskatastroof võiks seisu rikkuda.

(foto: puckgamer.com)
Atlandi divisjonist on playoffidesse minemas Tampa Bay Lightning, Montreal Canadiens, Detroit Red Wings ja Boston Bruins. Seejuures on esimesed kolm lisaks divisjoni tiitlile pidamas ka heitlust konverentsi esikohale.

Uue aasta alguses tundus Bruinsi seis sedavõrd kehv, et võis isegi ennustada varajast hooaja lõppemist, kuid nüüdseks on mängumootor korralikult käima saadud. Olgu selleks siis õlle joomine või miski muu, kuid Tuukka Rask on taas tasemel ja see aitab Bruinsi rünnakul vajakajäämisi varjata. Eelmisel hooajal liiga parimaks väravavahiks valitud soomlane on oma viimases 13. mängus lasknud üle kahe värava selja taha vaid kaks korda.

Matemaatiliselt on veel muidugi kõik võimalik, aga tundub, et Bruins on ennast siiski Florida Panthersi käest päästnud. Pantrid üritavad küll veel küünistega kinni hoida, aga targad numbrite ragistajad pakuvad näiteks välja, et Bruins jõuab playoffidesse 82.6%-lise tõenäosusega ja Panthersi lootused virelevad 13.6% peal.

Ehk siis Atlandi divisjonis on kõik läinud nii nagu enne hooaega võis ennustada. Panthers on teinud küll suurepärase arenguhüppe, aga midagi on siiski veel puudu. Väravate leidmine on kogu hooaja jooksul olnud vaevaline ja Roberto Luongo lihtsalt ei suuda igal õhtul võite välja võluda.

Toronto Maple Leafs tegi alates novembri lõpust kuni detsembri keskpaigani ilusa seeria, aga rekordiline kaotuste jada nurjas igasugused võimalused. Või oli selleks peatreeneri vahetus? Selge see, et magav hiiglane ei ärka enne üles, kui klubis drastilised muudatused ette võetakse. Või kui järjekordne lühendatud hooaeg tuleb.

Võimalik, et Ottawa Senators tegi endale samuti peatreeneri vahetusega karuteene ja Buffalo Sabres on...Buffalo Sabres. Uskumatu, et meeskonda käib kodumängudes keskmiselt vaatamas üle 18 300 inimese, mis on ligi täismaja (96.3%).

Metro divisjonis on seis isegi veel selgem. Lõpumängudele lähevad mõlemad New Yorgi klubid, Pittsburgh Penguins ja Washington Capitals. Philadelphia Flyers on playoffidest üheksa punkti kaugusel.

Pärast Tähtede mängu nädalavahetust on Flyers küll korraliku hoo sisse saanud, aga näib, et hooaja esimese poolega anti siiski liiga palju ära. Päris maha matta meeskonda veel ei maksa, aga lisaks tabeliseisule tõmbab tuure kõvasti maha ka see, et klubi on oma palgaruumiga jännis ja nii pole enne vahetustehingute tähtaega võimalik koosseisu tugevdada.

On tegelikult üsna kurb, kuidas asjad Metro divisjonis välja on kukkunud, sest potentsiaali ülivägevaks playoffide võidujooksuks oli küll ja veel. Paraku on erinevatel põhjustel kujunenud sellest üks paras värvi kuivamine.

Columbus Blue Jackets on olnud justkui ratastel haigla ning New Jersey Devilsi teravaim ründaja on endiselt 100-aastane Jaromir Jagr. Carolina Hurricanes on 2015. aastal mängimas nagu potentsiaalne playoffide must hobune, aga paraku möödus hooaja esimene pool pimeda hobusena. Väravat ei leitud üles isegi siis, kui suund kätte näidati. Lisaks saadi sarnaselt Jacketsile varakult külge vigastuste pisik.

Seega jah, idakonverentsis võib playoffide uks lukku panna. Ja ega koputuste peale keegi vastama ei tule.

Kommentaarid