Tyler Toffoli vedas Kingsi tähtsa võiduni

Los Angeles Kings tegi suure sammu playoffide suunas, kui suutis kodus alistada läänekonverentsi viimast playoffide kohta hoidva Calgary Flamesi. Olles eelnevad kolm omavahelist kohtumist kaotanud ei andnud Kings, ja eriti noor ründaja Tyler Toffoli, külalistele seekord erilist võimalust.

(foto: Mark J. Terrill/AP Photo)
Flamesi ainsaks rõõmuhetkeks jäi teise kolmandiku algus. Seal suutsid David Jones ja Mason Raymond vähem kui minutiga keerata Toffoli tabamusest tulnud 0-1 kaotuse eduseisuks. Need olid aga kaks vaid neljast pealeviskest, mis meeskond kogu kolmandikuga kirja sai. Kingsi poolt tuli neid 19 ja enne lõpusireeni saadi ka viik kätte. Täpne oli taas Toffoli.

Seis oli Kingsi jaoks närvesööv ja võib isegi öelda, et hirmujudinaid tekitav arvestades, et Flames on tänavu olnud parim viimase kolmandiku meeskond. Enne seda mängu oli väravatevahe viimasel perioodil +33. Siin nihutas Kings, kes mängis legendide õhtu raames retrosärkidega, seda aga jõuliselt 30 juurde tagasi.

Viimane periood algas Dwight Kingi väravaga. Tabamuse juures korjas Toffoli üles juba oma õhtu kolmanda punkti. Skoorimist jätkas 7. minutil Jordan Nolan ning noore karjääri parima mängu teinud Toffoli vormistas 9. minutil oma kübaratriki. Temast sai pärast 2009. aastat ja Anze Kopitari esimene Kingsi mängumees, kes enne 23. sünnipäeva karjääri esimese kübara kätte on saanud.

Kiirelt tulnud Kingsi kolm väravat lõpetasid ka Jonas Hiller õhtu. Oma 33. sünnipäeva tähistanud puurivaht lasi viis tükki enda selja taha 40 pealeviskega. Kings võttis pärast viiendat kolli selgelt hoo maha ja nii pidi Flamesi varumees Karri Rämo ülejäänud mänguajaga kõrvale lükkama vaid viis üritust. Jonathan Quick pidi kogu kohtumise jooksul toimetama vaid 18 pealeviskega. Kolmanda sai tema selja taha taas Raymond.

Toffoli kõrval tegi hiilgemängu ka Jeff Carter. Tema ületas kolme sööduga karjääri 500. punkti piiri.


Kui välismängud on tänavu Kingsil katastroofilised olnud, siis kodus 29 mänguga saadud 40 punkti on uus klubi rekord. Lisaks jõuti võiduga playoffidest kolme punkti kaugusele. Võrreldes Flamesiga on hetkel karikakaitsjal ka üks mäng varuks.

Teised kohtumised

New York Islanders 3 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Jaroslav Halak jõudis oma 41. mänguga hooaja 30. võiduni ning sellega murdis ta Islandersi väravavahtide rekordi, mis kuulus klubiga neli Stanley karikat võitnud Billy Smithile. Võidu jätsid koju Anders Lee kaks väravat.

Carolina Hurricanes 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Viimasel ajal vägagi korralikult mänginud Hurricanes tegi ka siin hea partii - pealevisked 36-17 - aga oma võimalused jäeti kasutamata. Tänu varajasele ülekaalule saadi küll kiirelt ette, aga eduseisu ei suudetud kasvatada. Nii jäi Ducksi jaoks uks lahti ja teise kolmandiku viimastel minutitel pöörati seis oma kasuks. Võiduvärav läks taas Matt Beleskey nimele. Kaheksa sellise kolliga on Ducksi müügiartikkel nüüd liiga ainuliider.

Montreal Canadiens 3 - 4 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Canadiens lasi 2-0 edu käest ning seejärel 3-3 viigi 25 sekundit enne normaalaja lõppu. Mõlema viigivärava autoriks oli Ryan Nugent-Hopkins. Lisaaja kangelaseks tõusis Anton Lander, kes sahistas Dustin Tokarski poolt valvatud võrku teisel minutil.

Tampa Bay Lightning 3 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Põnev vastasseis leidis oma lahenduse selgelt liiga vara. Teise kolmandiku keskel väljusid asjad ootamatult Lightningu kontrolli alt ja nii tuli kiirelt kolm tükki tuppa. Alexander Steen lõbutses 1+2'ga. Lightning sai rõõmustada selle üle, et tõusti sellel hooajal esimeseks meeskonnaks, kus on kolm 20 väravat teinud mängijat (Stamkos, Kutšerov, Johnson).

Ottawa Senators 4 - 5 (KV) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Senators roomas välja 0-3 august ja sai võimsa viimase kolmandikuga kirja neli kolli, aga Penguins oli enne seda mängu läbi aegade 57-st kohtumisest, kus mõlemad Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin skoorinud, kaotanud vaid viis. Selles mängus tuli Crosby poolt tervelt kaks tükki ja nii ei õnnestunud Senatorsil ikkagi ajaloole vastu hakata.

Nashville Predators 3 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Shea Weberi ilus mäng (1+2) aitas Predatorsil tõusta esimeseks meeskonnaks, kes tänavu 80 punkti täis saanud. 2-1 võiduvärava teinud Filip Forsbergist sai Predatorsi kollanokkade rekordi omanik. Tal on tänavu tabamusi nüüd kirjas 19. Jetsi eest tegid oma esimesed mängud sel nädalal Buffalo Sabresi poolt minema saadetud Tyler Myers ja Drew Stafford. Esimese jaoks lõppes debüütmäng kurval, kui pärast ühe pealeviske blokeerimist tuli varakult riietusruumi ära mina.

Minnesota Wild 2 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Nick Bjugstad rikkus pealtnäha võimatuna näiva väravaga Devan Dubnyki järjekordse nullimängu, aga see jäi ka enamvähem Panthersi ainsaks heaks uudiseks. Wild on nüüd üheksa mängu järjest vähemalt punkti kirja saanud. Mikko Koivu on viimasest 12-st mängust kogunud kaks väravat ja 10 söötu.

Colorado Avalanche 3  - 6 New York Rangers (tipphetked)

Praktiliselt kogu kohtumise tagaajaja rollis olnud Avalanche sai kümme minutit enne lõppu viimaks viigi kätte, aga lasi selle siis kiirelt käest. Rick Nash haaras hooaja 34. kolliga liiga väravaküttide edetabeli esikoha taas endale. Kõige produktiivsem õhtu oli aga Kevin Hayesil, kes sai kirja 1+2. Avalanche'i poolelt jõudis Jerome Iginla karjääri 577. väravaga läbi aegade edetabelis 19. kohale. Ta jagab seda au Mark Recchiga.

Kommentaarid