Kings kasvatas 70 000 pealtvaataja ees võiduseeria seitsme mängu peale

Kuni 75 000 pealtvaatajat mahutav Levi's staadion on koht, kus tavaliselt müttavad San Francisco 49ersi jalgpallurid, aga täna varahommikul oli see ühe vinge hokimatši toimumiskohaks. Omavahel ristasid piigid San Jose Sharks ja Los Angeles Kings.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Divisjonirivaalide vahelist pingelist kohtumist oli jälgimas 70 205 pealtvaatajat. Oldi ülimalt tasavägise matši tunnistajateks. Kings võitis lõpuks 2-1.

Eelmisel aastal Anaheim Ducksile välitingimustes peetud mängus 0-3 alla jäänud Kings kasutas oma kogemust ning alustas paremini. Kogu avakolmandiku jooksul paugutati Antti Niemi peale kaugviskeid ja üks neist läks ka sisse. Juba kolmandal minutil viis Kyle Clifford Kingsi ette, kui suunas värava ees Jake Muzzini pealeviske Niemi selja taha.

14 soojakraadi juures peetud matšis olid juhtohjad Kingsi käes kuni avakolmandiku viimaste minutiteni. 1-1 tuli tabloole veidi enam kui minut enne esimest pausi. Ründetsoonis võidetud lahtiviske tegi kummalise nurga alt väravaks Brent Burns.

Teisel kolmandikul käis kõik Sharksi taktikepi all. Jonathan Quick võttis seal ära 15 pealeviset ning lõpetas mängu 31 tõrjega. Tegu on tema karjääri 200. võiduga ja Kingsi särgis pole varasemalt ükski puurivaht nii palju võite kogenud.

Quicki tõrjed jätsid Kingsi teisel kolmandikul ellu ja oma puurivahti tasustati võiduväravaga viimase kolmandiku viiendal minutil. Sharks, kellest sai 19. erinev välimängus osalenud klubi. oli rünnakule asumas kui Burns kaotas litri Marian Gaborikule, kes on tema kunagine meeskonnakaaslane Minnesota Wildist. Slovakkia snaiper sai Niemiga minna üks ühele ning ei eksinud.


Mänguga püstitati ka mitmeid rekordeid. Drew Doughty oli jääl 32 minutit ja ühe sekundi ning nii väsimatut vana pole varem välimängus nähtud. Kahe peale kombineeriti 94 jõuvõtet, mis samuti rekordiks. Anze Kopitar ja Robyn Regehr said mõlemad kirja viis blokeeritud pealeviset ning seegi on uus rekord.

Külalismeeskonnad on nüüd läbi aastate 15-st välitingimustes peetud matšist võitnud 11. Kui eelmisel hooajal läks NHL täiesti hulluks ja korraldas koguni kuus välimängu, siis tänavu neid rohkem enam kavas ei ole.

Teised kohtumised

Washington Capitals 3 - 2 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Capitals jäi valusal kombel 40 sekundit enne normaalaja lõppu võidust ilma ja võis lisaminutitele minnes olla murelik, kuna Islanders oli nendest olukordadest seni võtnud peaaegu maksimumi - 13-st korrast 12 võitu - aga õnnejumal oli siiski pealinna klubi poolt. Meeskonnad lõpetasid omavahelise põhihooaja seeria 2-2 viigiga. Tervelt kolm mängu läksid normaalajast üle. New Yorgi sisene playoff-seeria oleks kindlasti paljude unistuseks, aga ega ka see vastasseis avaringis paha poleks.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Craig Smith päästis viimasel kolmandikul Predatorsile punkti, aga karistusvisete seerias oldi saamatud. See kaotati 0-2. Flyers oli enne seda tänavu üheksast karistusvisete seeriast võitnud vaid kaks. Nii normaalajal kui karistusvisetel skoorinud Wayne Simmonds jõudis karjääri rekordit tähistava 7-mängulise punktiseeria peale.

Toronto Maple Leafs  4- 3 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Järjekordne kaotus oleks Peter Horachekist teinud üle 20 aasta esimese treeneri, kes oma esimesest 20-st matšist saanud vaid kaks võitu. Leafsi peatreeneri päästis sellest häbist esmalt Nazem Kadri, kes tegi viimasel kolmandikul 3-3 viigi ja seejärel James van Riemsdyk, kes sai veidi rohkem kui minut enne lisaaja lõppu kirja võiduvärava. Leafsile võiks soovitada läänekonverentsi ümberkolimist. Lääne vastu on nüüd peetud 11 mängu ja neist on võidetud üheksa.

Montreal Canadiens 3  - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Mängu esimesed kaks tükki skoorinud Max Pacioretty jõudis viimase kahe hooaja 18. võiduväravani. Nende arvestuses jagab ta koos härra Ovetškiniga liiga liidrikohta. Jackets läks viimsele perioodile kaotusseisuga ja sellistest mängudest on tänavu võidetud vaid üks.

Ottawa Senators 4 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Roberto Luongo tuli mängule olles seitsmes järjestikuses kohtumises enda selja taha lasknud vaid kaks või vähem väravat. Siin jäi ta aga selgelt liiga suure töökoormuse alla. Senatorsi poolt tuli 39 pealeviset, samas kui Panthers ise piirdus vaid 22-ga. Mängu mindi küll juhtima, aga seejärel lasti kodumeeskonnal teha kõike, mida hing ihkas. Kyle Turris lõpetas 1+2'ga.

New Jersey Devils 3 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Devils tegi kõik oma väravad avakolmandiku teise poolega. Hurricanes jõudis enda esimeseni alles kuus minutit enne lõppu. Vaatamata ilusale tulemusele kasutas Devils kohtumises kahte väravavahti. Keith Kinkaid sai kohtumise keskel vigastada.

Edmonton Oilers 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Oilers mängis viimase 15 päeva jooksul üheksandat korda ja jõud rauges viimase kolmandiku keskel, mil Ryan Getlaf võiduvärava tegi. Ducks on nüüd viimasest 24-st omavahelisest kohtumisest võitnud 20.

St. Louis Blues 2 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Üllatavalt ühepoolses mängus pääses Penguins 4-0 ette. Blake Comeau sai kirja kaks kolli ja ühe söödu. Penguins on nüüd läänekonverentsi meeskondade vastu tänavu pidanud 18 mängu ja neist on tulnud 12 võitu.

Dallas Stars 6 - 7 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Müstilises mängus sai Red Wingsist pärast 1934. aastat esimene meeskond, kes viimasel kolmandikul tulnud välja kaheväravalisest kaotusseisust, jäänud veel korra kahega taha, aga lõpuks siiski võitnud. Võiduvärav tuli lisaaja esimesel minutil Niklas Kronwalli poolt. Lisaminutitele saadi tänu Pavel Datsjuki eelviimase minuti väravaga. Vene karu oli superhoos saades kirja nii kaks väravat kui ka kaks väravasöötu.

Arizona Coyotes 2 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Klassikaline Coyotes. Taas saadi kirja mängu avavärav, aga võitu ei suudetud siiski välja pigistada. Lightningu come-backi tüüris Ondrej Palat, kes lõpetas kahe väravaga. Lightning pole 28 matšis, kus on viimasele kolmandikule eduseisuga mindud, tänavu normaalajal veel kordagi kaotanud. Kirjas on 26 võitu.

Kommentaarid