Imede ime: Sabres ja Oilers võitsid samal õhtul

Liigatabeli lõpus sörkivad Buffalo Sabres ja Edmonton Oilers on tänavu meisterlikult oma harvad õnnestumised sedasi ära jaganud, et kordagi ei ole võidutsetud samal päeval. Nüüd saadi aga lõpuks sellega hakkama. Sabres korjas Columbus Blue Jacketsi vastu 4-2 võidu ja Oilers üllatas Minnesota Wildi skooriga 2-1.

(foto: Kyle Robertson/Dispatch)
Sabres sai sel hooajal alles kümnendat korda kirja neli väravat. Need tehti ära 24 ja poole minutiga. Avakolmandikul skoorisid Cody Hodgson ja Zemgus Girgensons. Teise kolmandiku alguses kasvatasid skoori Mark Pysyk ja Chris Stewart.

Jacketsi skoori avas 1-2 väravaga Matt Calvert. Pärast kolmeväravalisse auku kukkumist saadi üsna kiirelt Sabresile taas sappa - 2-4 tuli teise kolmandiku kaheksandal minutil Kevin Connautoni poolt - aga pettumustvalmistavast kaotustest see ei päästnud.

Viimasel kolmandikul võttis Sabresi väravavaht Michal Neuvirth ära 18 pealeviset ja sai lõpuks tõrjed kirja 45. Jacketsil seisis väravasuul kollanokk Anton Forsberg. Tema arvele läks 27 tõrjet ja paar pehmet sisse lastud väravat.


Nagu tihti ikka kipub minema, siis kõik ilus saab otsa kõige ootamatumal hetkel. Devan Dubnyk polnud viie mängu jooksul oma endisele koduklubile kordagi veel kaotanud ja Wild oli Oilersi hiljutise tõusu ajal juba kaks korda alistanud.

Avakolmandikul jäi Benoit Pouliot kaks korda valveta ning edasi muretses asja eest Ben Scrivens. Oilersi puurilukk lükkas lõpuks kõrvale 33 pealeviset. 28 neist tuli viimase kahe kolmandikuga. Wild domineeris täielikult, aga ei leidnud lihtsalt väravavõrku üles.


Ehk aitab väravaid leida uus ründaja. Wild teatas enne kohtumist, et on Florida Panthersist oma Soome leegionisse lisanud Sean Bergenheimi. Temaga koos rändas Wildile ka drafti 7. ringi valik. Vastu anti drafti 3. ringi valik.

Teised kohtumised

Boston Bruins 1 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Ryan Milleri puudumisel läbis Eddie Läck esimese katse eeskujulikult. Tema poolt tuli 40 tõrjet. Bruins läks juba teisel minutil juhtima, aga viik oli kiirelt majas ning Zach Kassian kerkis viimasel kolmandikul meheks, kes Claude Julieni 600. mängu Bruinsi bossina ära rikkus. 19 võõrsilvõiduga on Canucks nüüd liiga kõige edukam reisija.

New York Islanders 5 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Meeskonnad jagasid ära kaks teise kolmandiku väravat, enne kui Islanders viimase 20 minuti jooksul plahvatas. Coyotes on tänavu nüüd 20 mängu vähemalt kolme väravaga kaotanud. Vaid Sabresil on see rohkem "õnnestunud".

New York Rangers 1 - Calgary Flames (tipphetked)

Jalkaskooriga kohtumine, kus võiduvärava autoriks oli Kevin Hayes, tõi Cam Talbotile hooaja neljanda ning karjääri seitsmenda nullimängu. Rangersi ajaloos on oma karjääri esimese 38 matšiga rohkem nullimänge (10) korjanud vaid Lorne Chapot, kes tegi selle ära 1927. aastal.

Carolina Hurricanes 4 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers ei taha kuidagimoodi Bruini äpardumisi ära kasutada, et ise idakonverentsi viimasele playoff-kohale ronida. Siin jäädi keset mängu täielikult magama ja lõpuks oli kirjas vaid 24 pealeviset. Oma karjääri 500. mängus osalenud Cam Ward võttis kõik need muidugi soojalt vastu. Masendava mänguga lõppes ka Flyersi ründaja Wayne Simmondsi karjääri parim kaheksamänguline punktiseeria.

St. Louis Blues 2 - 5 Montreal Canadiens (tipphetked)

Carey Price teenis 27 tõrjega oma üheksanda järjestikuse võõrsilvõidu ja sellist asja pole ükski Canadiensi puurivaht varem teinud. Eelmine rekord, kaheksa mängu, tuli perioodil 1968 detsember kuni 1969 veebruar Rogie Vachoni poolt. Bluesi terroriseerisid enim Alex Galchenyuk ja Brendan Gallagher, kes skoorisid mõlemad kaks tükki. Esimene lisas oma arvele ka ühe söödu.

Nashville Predators 5 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche läks esimestel minutitel 1-0 ette, aga eduseis kestis vaid 15 sekundit. Predators läks kiirelt oma teed, aga et kõik ei räägiks pärast mängu vaid Peter Laviolette'i meeskonna järjekordsest koduvõidust (neid on nüüd 30-st 26), siis otsustas Patrick Roy veidi nalja teha ja katsetas 12 minutit enne lõppu 1-4 seisu peal väravavahita mängimist. See lõppes Predatorsi vähemuse väravaga.

Winnipeg Jets 4 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Blake Wheelerita mänginud Jets oli alguses raskustes oma käima saamisega, aga lõpuks tehti rahulik jalutuskäik. Kari Lehtonenita mänginud Stars sai skoori veidi ilusamaks alles eelviimasel minutil.

Chicago Blackhawks 3 - 2 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Blackhawks mängis viimasel kolmandikul 2-0 edu maha ja olgugi, et Panthers on tänavu korralikult karistusviskeid harjutada saanud, siis lõpetas Joel Quenneville'i meeskond oma megapika kodumängude seeria ikkagi võidukalt. Karistusvisetel skoorisid Jonathan Toews ja Patrick Sharp. Kapten kerkis NHL-i ajaloos esimeseks mängijaks, kes teinud väravaks 40 karistusviset. Need on tulnud ka korraliku protsendiga - 79-st 40 ehk 50.9%.

Los Angeles Kings 1 - 0 Detroit Red Wings (tipphetked)

Justin Williams skooris juba kolmandal minutil ülekaalust ja Kings istus edukalt varajasel juhtseisul lõpuni välja. Jonathan Quick sai hooaja neljanda nullimängu 20 tõrjega. Kingsil on nüüd kirjas kaheksa järjestikust võitu. Kummalisel kombel on ärgatud peaaegu täpselt samal ajal, mil aasta tagasi. Siis saadi hooaja pikim võiduseeria, mis koosnes samuti kaheksast mängust, kirja 10. märtsil.

Kommentaarid