Jaroslav Halak jõudis rekordilise võiduni

New York Islandersi ajaloos on olnud mitmeid suurepäraseid väravavahte eesotsas Billy Smithiga, kelle toel võideti 80ndate alguses neli järjestikust Stanley karikat. Jaroslav Halak on aga esimene Islandersi puurivaht, kes ühe hooaja jooksul saanud kätte 33 võitu.

(foto: cbc.ca)
Islanders kinkis väravavahile rekordilise võidu koduse mänguga Calgary Flamesi vastu. Halak jõudis mängus ka ülilähedale oma hooaja viiendale puhtale paberile. Selle lootuse lõpetas 21 sekundit enne lõppu Josh Jooris. Islanders oli paarkümmend sekundit enne seda saanud 2-0 eduseisu. See tuli Cal Clutterbucki poolt. Hiljuti simuleerimise eest trahvi saanud ründajal jäeti viimase kolmandiku alguses üks värav lugemata.

Mängu esimene tabamus sündis avakolmandiku keskel. Ülekaalu olukorras sahistas Karri Rämö seljatagust võrku Ryan Strome. Soomlane oli kahest väravavahist selgelt rohkem koormatud. Ta lõpetas 37 tõrjega, Halaki nimele jäi neid vaid 26.

Täpselt sama skooriga lõppes ka nende meeskondade vaheline hooaja esimene mäng. Jaanuari alguses peetud matšis tegi Islandersi mõlemad väravad kapten John Tavares.


Lisaks Billy Smithile jagas Halak varasemalt Islandersi väravavahtide võitude rekordit koos Chris Osgoodi ja Rick DiPietroga. Kuna hooaja lõpuni on veel mitu nädalat minna, siis võib Slovakkia väravavaht, kes saadi Washington Capitalsist kätte vaid drafti 4. ringi valiku eest, rekordi viia püüdmatusse kaugusesse.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

2-0 edu maha mänginud Bruinsi eest valis Ryan Spooner ideaalse aja oma karjääri esimese värava tegemiseks. 2010. aasta drafti 2. ringi valik skooris veidi enam kui kaks minutit enne lisaaja lõppu. Bruins alistas Devilsi tänavu kõigis kavas olnud kolmes kohtumises.

Carolina Hurricanes 3 - 0 Washington Capitals (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin & Co jäeti sel hooajal kolmandat korda nulli peale. Anton Hudobini poolt tuli 28 tõrjega hooaja esimene nullimäng. Capitals oli enne seda matši võõrsilt Hurricanesi vastu võtnud viis järjestikust võitu ja korjanud viimasest 11-st omavahelisest vastasseisust üheksa võitu.

Tampa Bay Lightning 4 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Naljaga pooleks võib öelda, et Blackhawks oli sedavõrd halb, et tähelepanu sellest eemale juhtida teatati keset mängu (!) olulisest vahetustehingust. Philadelphia Flyersist saadi kahe drafti valiku eest kätte Kimmo Timonen, kes on tohtrite hinnangul nüüd igati mänguvalmis. Steven Stamkos pani Scott Darlingu selja taha kaks tükki.

Dallas Stars 4 - 5 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Stars ja viimased kolmandikud....

Mänguohjad olid siin täielikult kodumeeskonna käes. Enne viimast kolmandikku hoiti 2-1 eduseisu ja pealevisetega oldi üle 24-7. Avalanche jäi nende arvestuses viimase 20 minuti jooksul aga peale 13-9 ja sai isegi mõned minutid kohtumist juhtida. Karistusvisete seerias skooris ainsana Ryan O'Reilly. Avalanche võitis oma ajaloo jooksul esimest korda Starsi vastu kõik põhihooaja mängud. Kokku olid neid tänavu viis.

Anaheim Ducks 4 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kings oli peatreenerile Darryl Sutterile karjääri 1100. mängu puhul ilusat võitu kinkimas, kui kahe kolmandikuga oldi 2-0 ees. Kuid viimasel perioodil juhtus Ducksi come-back ja Corey Perry. Mõne aasta tagune põhiturniiri MVP skooris viigiseisult kaks tükki. Lisaks naabri alistamisele oli Ducksi fännide jaoks rõõmustav näha ka Frederik Anderseni taas varustuses. Taanlane on kaheksast mängust eemal olnud, kuid istub 29. võiduga endiselt väravavahtide edetabelis 5. kohal.

Kommentaarid