Halak Islandersisse

Suvi pole veel käes, aga võimalik, et Washington Capitals ja New York Islanders alustasid juba vahetustehingute virr-varri. Capitals saatis drafti 4. ringi valiku eest "Suurde Õuna" väravavaht Jaroslav Halaki. Slovak on 1. juulil saamas vabaagendiks, kuid nüüd on Islandersil esmaõigus temaga uue lepingu osas kokkuleppele jõuda. Võib arvata, et Halak on ka ise juba sellest märku andnud, et selline huvi on, sest vaevalt, et muidu see tehing oleks läbi läinud. Samas Islandersi puhul muidugi ei tea kunagi, mida mõeldakse.

(foto: Getty Images)
Halakil on selja taga üsna lõbusad seitse kuud. Hooaega alustas ta St. Louis Bluesi rivistuses. sealt liikus ta veebruari lõpus edasi Buffalo Sabresisse ja enne kui uue klubi eest mängu sai, leidis ennast juba pealinnaklubist.

17-ga on ta Bluesi ajaloo enim nullimänge teinud puurivaht. Hooajal 2011/12 sai ta pärjatud ka William M. Jenningsi auhinnaga, mis jagatakse põhihooajal keskmiselt vähim väravaid enda selja taha lasknud puurivahile.

Islandersil oli meeleheitlikult vaja lisajõudu Jevgeni Nabokovi kõrvale, kes suutis tänavu vigastustest tingituna kaasa teha vaid 40. põhihooaja kohtumises. 38-aastasena pole venelasel ka väga palju aastaid enam jäänud. Islanders pidi tänavu liigselt lootma 24-aastaste Anders Nilssoni ja Kevin Poulini peale, kes (vähemalt hetke seisuga) välja ei vedanud.

Hooajal 2006/07 Montreal Canadiensi eest debüteerinud Halak on seni karjääri jooksul teinud kaasa 272. põhihooaja mängus, millest on võitnud 144. Keskmine sisse lastud väravate arv on 2.38, tõrjed 91.8% ja tal on kirjas 30 nullimängu. Ainest tõusta Islandersi esinumbriks justkui on. Huvist klubiga mitme aasta pikkune leping teha, on rääkinud ka Halaki agent.

Kommentaarid