Läänekonverentsi finaal: Chicago Blackhawks vs Los Angeles Kings

Kui Los Angeles Kings kohtus eelmises ringis Anaheim Ducksiga playoffides läbiaegade esimest korda, siis Chicago Blackhawksiga mängitakse teist aastat järjest. Mõlemal korral on teed ristunud ka konverentsi finaalis. Mullu tuli Blackhawks toonase karikakaitsjaga ülikergelt toime võites mängudega 4-1. Kas samamoodi läheb ka sel korral? Kolm põhihooaja kohtumist läksid kõik Blackhawksile, kuid samuti oli Ducks põhihooajal Kingsi vastu võimu näidanud.

(foto: o.canada.com)
Omavahelised põhihooaja mängud

Kings 3 - 5 Blackhawks
Doughty, Kopitar, Toffoli - Kane x 2, Bickell, Krüger, Leddy
Blackhawks 1 - 0 Kings
Saad
Blackhawks 3 - 1 Kings
Hossa, Versteeg, Sharp - Martinez

Blackhawks

Karikakaitsja leidis ennast avaringis keerulisest seisust, kui St. Louis Bluesi vastu kaotati esimesed kaks mängu, kuid sellest alguse võbelemisest on nüüd üle saadud. Blues alistati lõpuks kindlalt neljamängulise võiduseeria toel ja samuti saadi pealtnäha kergelt hakkama ka Minnesota Wildiga. Blackhawksile lihtsalt ei tohi lasta seerias 2-2 seisu, sest siis võib oma asjad juba kokku pakkida. Mõnevõrra üllatuslikult on Blackhawks konkurentsi jäänud meeskondadest vähim pealeviskeid sooritav sats. Neid on keskmiselt vaid 27. Endale lastakse 31 ja pool ehk siis seis on veidikene kreenis. Samas on puurivaht Corey Crawford mängimas playoffides hoopis teistsugust mängu kui põhihooajal ja tema personaalsed numbrid - 1.97 väravat, tõrjed 93.1% - kõnelevad väga kõrgest kvaliteedist. Tema taseme tõus on Blackhawksi jaoks hea uudis, sest ründearsenali juures, kuhu kuuluvad Patrick Kane, Jonathan Toews, Patrick Sharp, Marian Hossa ja playoffide legend Bryan Bickell, ei ole väravate kirja saamine enamjaolt probleemiks.

Jälgi teda: Brandon Saad

21-aastane ründaja oli mulluse põhihooaja jooksul Blackhawksi jaoks positiivne üllatus. Playoffides kadus ta aga ära. 23. mänguga tuli vaid kuus punkti (1 värav). Tänavu alustas ta lõpumänge marulise tempoga saades esimesest kolmest matšist kirja neli punkti. Järgneva üheksaga on ta aga kirja saanud vaid kolm punkti. Sarnaselt Bluesi vastu peetud seeriale, alustas ta hästi ka Wildi vastu, kuid vajus lõpuks varju. Blackhawksile oleks suureks plussiks kui Kingsi vastu nii ei läheks.

Kings

Esmalt väärib Kings loomulikult oma seniste kangelastegude eest aplausi. Meeskond on end tänavu juba kaks korda mänginud kehva olukorda, kuid nendest on välja tuldud. Samas ei saa see lõpmatult kesta, sest tõenäosusteooria ütleb, et õnn saab ükskord otsa. Seega oleks soovituslik mitte hakata sel korral seitsmenda mänguga flirtima. Kingsi keskmine väravate arv 3.21 on selge eneseületamine, kui võtta arvesse ülimalt nüri põhihooaeg. Võib arvata, et mingi aeg hakkab see number langema ja siis tuleb kohaneda taas kaitsele keskendumisega. Kuniks raud on kuum, tuleb seda aga edasi taguda ja playoffides pole seni olnud kuumemaid vendi kui Anze Kopitar ja Marian Gaborik. Blackhawksil jätkub kindlasti mõtteainet, kuidas see duo maha jahutada. Samas isegi kui see õnnestub pole edu garanteeritud. Kingsi teisedki kolmikud on teravaks muutunud, isegi unekott Mike Richards.

Jälgi teda: Dustin Brown

Kapten Brown oli Kingsi kahe aasta taguses karika võidujooksus punkt per mäng mees. Viimastel aastatel on tema produktiivsus aga selgelt langenud. Ometi on ta alles 29-aastane ehk käes peaksid olema karjääri parimad aastad. Tänavuse põhihooaja lõpetas ta vaid 27 punktiga (15 väravat) 79-st mängus. Playoffides on ta samuti seni kahvatu olnud - kaks väravat ja kuus punkti. Kindlasti ei loeta tema panust vaid punktides, kuna tegu on väga füüsilist mängustiili omava ründajaga, aga veidi suuremat produktiivsust võiks temalt kindlasti loota. Eriti siin Blackhawksi vastu, kui ta on mängimas esimeses kolmikus koos Gaboriku ja Kopitariga. Nendele meestele läheb põhitähelepanu ja Brown peab suurema vabaduse väravateks realiseerima.

Ennustus: Blackhawks edasi 4-2

Näib rumal Kingsi võimalusi maha teha, kuna mitmeid kordi on suudetud raskest seisust välja ronida, kuid eks see näitab ka veidi meeskonna nõrkust. Blackhawks on mõlemast ringist pääsenud ühemängulise varuga. On peetud vähem mänge ja kui lisamängude väsimust võib pidada omamoodi müüdiks, siis kõigi nende lisakohtumistega kaasneb ju ka suurenenud vigastuste oht. Ega me keegi ei tea, mis seisus mängijad hetkel on. Kingsi üks põhikaitsjatest Jake Muzzin näiteks jäi Ducksi vastu peetud viimases kohtumises esimesel kolmandikul ühe jõuvõtte tagajärel kõikuma ja pidi riietusruumi lahkuma. Ta küll naases mängu, kuid vaid klubitohtrid teavad, mis seisus ta täpsemalt on.

Kommentaarid