Playoffide 2. ring: Anaheim Ducks vs Los Angeles Kings

Anaheim Ducksi ja Los Angeles Kingsi vahelisi mänge kutsutakse Freeway Face-offideks (eesti keeles kiirtee lahtivise?). See on oma nime saanud Los Angelese võimsast kiirteede võrgustikust. Anaheim ja LA asuvad üksteistest umbes 40. kilomeetri kaugusel. Jalgpalli keeles on tegu tõelise derbi-mänguga. Uskumatul kombel kohtuvad naabrid tänavu playoffides aga alles esmakordselt. "Inimesed on seda tükk aega oodanud," on enne seeria algust öelnud Ducksi ründaja Emerson Etem, kes kasvas Long Beachil sündinuna üles Kingsi toetajana.

(foto: lakingsinsider.com)
Omavahelised põhihooaja mängud

Kings 3 - 4 (pärast karistusviskeid) Ducks
Brown, Kopitar x 2 - Bonnino, Beleskey, Smith-Pelly x 2 
Kings 1 - 2 Ducks
Toffoli - Jackman, Maroon
Kings 0 - 3 Ducks
Perry, Beleskey, Cogliano
Ducks 2 - 1 Kings
Penner, Maroon - Kopitar
Ducks 2 - 3 (pärast karistusviskeid) Kings
Getzlaf, Perry - Carter, Brown, King

Ducks

Põhihooaega võimsalt alustanud Ducks oli playoffide avaringis Dallas Starsi vastu natukene raskustes, kuid kvaliteet jäi lõpuks ikkagi peale. Kohtumised olid tasavägised, kuid võib öelda, et Ducksile tõi edu targem tegutsemine. Heaks näiteks see, et mängu kohta saadi keskmiselt kirja 3.33 väravat, kuid need tulid vaid 27.8 väravale viskega, mis oli üks avaringi halvimaid näitajaid. Halvim tuleb aga mainida väikese mööndusega, sest rohkete väravate arv näitab, et kiirustamise asemel luuakse kvaliteetseid võimalusi. See näitab meeskonna küpsust ja ka enesekindlust. Rohkelt on enesekindlust ammutatud tänavu ka mitmetest come-back võitudest. Samuti lunastati pääse playoffide 2. ringi sarnase võiduga. Ducks on sats, keda ei saa kunagi mängust välja arvata, isegi mitte mitmeväravalise kaotusseisu puhul. Starsi vastu toetuti kõvasti ka oma erimeeskondadele - enamuse efektiivsus 26.9%, vähemuse oma 89.7%.

Jälgi teda: kes iganes väravas alustab

Ducks läks playoffidele vastu Frederik Anderseniga ja noor taanlane kukkus läbi. Ta tuli kahes kohtumises väravasuult ära sikutada ning numbrid 3.4 väravat, tõrjed 89.2% ei tee mitte ühelegi väravavahile au. 41:22 mänguaega saanud Jonas Hiller ei lasknud 13 väravale viske juures enda selja taha mitte ühtegi litrit. Ducksi peatreeneril Bruce Boudreaul on selge peavalu, keda edasi usaldada. Selge on aga see, et kes iganes usalduse saab peab kindlalt esinema, sest vastas seisab Quick. Väravavaht on hetkel Ducksi ainus nõrkus.

Kings

Võimas esitus on sõnapaar, mis Kingsi esimese ringi tagasitulekut kõige paremini iseloomustab. Keskmiselt lasti lõpuks enda selja taha enam kui kolm väravat mängus (3.14), aga seda numbrit parandati seeria käigus märgatavalt ja kui see jätkub võib Kings veel kaugele jõuda. Kõik ülejäänud meeskonnad, kes üle kolme lekkisid jäid avaringi pidama. Samas lasi Kings enda vastu sooritada keskmiselt 35.4 väravale viset, mis oli üks avaringi halvimaid näitajaid ning võib kindel olla, et kui Jonathan Quick igas kohtumises "ületunde" peab tegema, siis võib see playoffide pidu ikkagi lõpuks lühikeseks jääda. Selle numbri juures on veel märkimisväärne see, et seda ei kergitanud lisaajad. Lisaminuteid mängiti vaid ühe korra. Playoffides otsustavad aga mängu saatuseid tihtipeale enamuses väravad ja sarnaselt 2. ringi vastasele Ducksile oli ka Kings selles valdkonnas üsnagi kompetentne - 25%. Kindlalt mängiti ka vähemuses - 87.5%. Avaringi lahingutest väärib Kingsi puhul märkimist ka see, et kõigist mänguaega saanud mängijatest vaid kaks meest ei saanud kirja vähemalt ühte punkti!

Jälgi teda: Anze Kopitar

Sloveenia hoki au ja uhkus Kopitar sai San Jose Sharksi vastu kõigis kohtumistes kirja vähemalt ühe punkti. Ta on üks neist, kes on pärast avaringi mänge kümne punkti klubis. Värava sai ta kirja kõigis viimases kolmes mängus. Tema oli see, kes Kingsi tagasitulekut vedas ja seda peab ta ka Ducksi vastu jätkama.

Ennustus: Ducks edasi 4-2

Aplaus Kingsile, et 2. ringi pääseti, aga ei saa kedagi süüdistada meeskonna alahindamises, kui nad ütlevad, et see tuli pigem Sharksi kokku kukkumise tagajärjel. Ducks on parem meeskond kui Sharks ja sarnast lämbumist nende puhul kindlasti ette ei tule. Seda näitavad kõik need mitmeväravalistest kaotusseisudest välja ronimised. Meeskonnal on enda kvaliteedi suhtes ülim usk. Lisaks näitavad ka põhihooaja tulemused, et Kings oli Ducksi jaoks üsnagi kerge vastane. Madala tempoga mäng, mida Darryl Sutter armastab, peaks luuravale Ducksile istuma.

Kommentaarid