Predators palkas uueks peatreeneriks Laviolette'i

Hooaja alguses Philadelphia Flyersi poolt vallandatud Peter Laviolette on viimaks endale leidnud uue töökoha. Temast saab Nashville Predatorsi uus peatreener. Alates hooajast 1998/99 liigas mängiv meeskond saab Carolina Hurricanesi 2006. aastal karikavõiduni tüürinud Laviolette'i näol endale alles ajaloo teise peatreeneri. Seni oli kõigil aastatel meeskonda juhendanud Barry Trotz. Predatorsil on selja taga kaks playoffideta hooaega pärast seeriat, kus kaheksa aasta jooksul mängiti lõpumänge seitsmel korral.

(foto: predlines.com)
"Olles võitnud Stanley karika teab Peter, mida meie meeskond teekonnal lõppeesmärgi suunas vajab," ütles pressiteate vahendusel uue peatreeneri kohta Predatorsi peamänedžer David Poile.

Pressiteade kiitis ka Laviolette'i võimekust arendada noormängijaid. 49-aastane ameeriklane kiitis omakorda Predatorsi paigas olevat koosseisu: "Meeskonnal on väga hea tuum, mis algab kaitsest, kus on kaks liiga parimat mängumeest - kaitsja Shea Weber ja väravavaht Pekka Rinne."

Laviolette on võitude arvult ameeriklastest peatreenerite seas 2. kohal. Ühtlasi on ta üks vaid üheksast jänkist, kes peatreenerina meeskonna karikavõiduni on tüürinud.

Hetkel on mängijana NHL-is vaid 12 kohtumist pidanud Laviolette ka USA koondise peatreener. Oma tööd Predatorsi juures alustab ta pärast alanud nädala lõpus algavat MM-i.

Kommentaarid