Kings purustas Blackhawksi

Los Angeles Kings on läänekonverentsi finaalis hakanud kindlalt oma teed minema ja seda suuresti tänu Chicago Blackhawki ebastabiilsele mängule. Kui eelmised kaks matši anti ära ülikehva viimase kolmandikuga, siis neljandas kohtumises alustati täiesti kohutavalt ja 0-3 seisust oli raske väljapääsu leida. 2-5 numbritega lõppenud mäng tähendab, et Blackhawks seisab surmaga silmitsi. Hooaeg võib ühe ainsa eksimuse tõttu juba kolmapäeval lõppeda.

(foto: Harry How/Getty Images)
Kingsil piisas 3-0 edu saavutamiseks vaid kuuest väravale viskest. Corey Crawford tõrjus lõpuks 20-st peale viskest vaid 16. Tegu oli kindlasti tema halvima partiiga tänavustes playoffides. Kui mõni entusiastlikum Blackhawksi toetaja lootis pärast avakolmandikku, et mängust võib veel asja saada, siis need lootused kustutas Drew Doughty teise kolmandiku keskel.

Järjekordselt saadi ülekaalus mängides kaks väravat. Blackhawksi karistuste tappimise protsent, mis oli pikalt üle 90%, on nüüd kukkunud 84.5% peale. "Oleme oma mängu lihtsustanud, üritame litri kaitsjatele toimetada, kes need väravale saadaksid," kommenteeris ülekaalu efektiivsust Doughty, kes koos teise kaitsja Jake Muzziniga tegid mõlemad värava ja said kirja ka ühe söödupunkti. Kahe silmaga lõpetas ka Anze Kopitar, kelle Blackhawks oli viimases kolmes mängus suutnud vaid ühe punkti peal hoida. Marian Gaboriku poolt tuli playoffide kümnes tabamus.

"Ma ei arva, et mängisime halvasti. Tegime lihtsalt mõned vead ja vastaste enesekindlus kasvas aina suuremaks," ütles Jonathan Toews.

Blackhawksi ainsaks helgeks hetkeks jäi Brandon Saadi iluvärav, mis tuli vahetult pärast Doughty tabamust. Viimase kolmandiku keskel tulnud Bryan Bickelli värav vähendas veelgi vahet, kuid rohkemaks Blackhawks suuteline ei olnud. Lõppseisu vormistas tühja väravasse Tanner Pearson.

Bickelli värava puhul oma esimese söödupunkti selles seerias kirja saanud Patrick Kane tunnistas, et 1-3 kaotusseis on Blackhawksi jaoks väga ootamatu. "Tegu on väga halva kohaga. Seeriat alustades ei uskunud me, et võime sellisesse seisu sattuda. Saame vaid iseennast sellest süüdistada, kuid samas oleme ka vaid ise suutelised ennast sellest seisust päästma," ütles Kane.

Blackhaws on varasemalt playoffides 1-3 kaotusseisust välja tulnud vaid korra. See oli mullu Detroit Red Wingi vastu.


Kui kolmapäeval suudab Blackhawks oma naha veel päästa, siis tuleb sama teha ka reedel ja pühapäeval. Uue nädala alguseks peavad mõlemad Stanley karikafinalistid selged olema.

Kommentaarid