Rootslaste invasioon jätkub

Viimase kahe aasta Rootsi meister Skelleftea AIK on selle nädala lõpuks NHL-ile kinkinud neli mängumeest. Kui nädala alguses sai selgeks Joakim Lindströmi siirdumine St. Louis Bluesi ja Johan Almi liitumine Nashville Predatorsiga, siis nüüd on selgunud, et karjääri jätkavad ookeani taga ka Melker Karlsson ja Oskar Sundqvist. Esimene on San Jose Sharksi uus ründaja, teine värske Pittsburgh Penguinsi täiendus. Lisaks on Boston Bruins sõlminud lepingu Djurgardeni Linus Arnessoniga.

(foto: Andre Ringuette)
23-aastane Karlsson sai tänavu põhihooajal AIK särgis 48. kohtumisega kirja 25 punkti (9 väravat). 14. playoff-kohtumises pani ta 4 + 8. Omal ajal draftimata jäänud mängumees sõlmis Sharksiga üheaastase lepingu.

Sundqvisti draftis Penguins kaks aastat tagasi 81. mehena. AIK esindusmeeskonna eest jõudis ta pidada vaid 65 põhihooaja kohtumist enne, kui Penguins ta ookeani taha ära tõi. Neis tegi ta 7 + 10. Olles klubiga sõlminud kolmeaastase lepingu, võib eeldada, et uut hooaega alustab ta AHL-i tütarmeeskonnas Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Arnesson on 19-aastane kaitsja, kelle Bruins võttis mulluses draftis 60. valikuna. Djugardeni põhimeeskonna eest, kes mängis tänavu Rootsi esiliigas, pääses ta kokku väljakule 78. põhihooaja kohtumises. Nendes sai ta kirja vaid seitse punkti. Tegu on väga kaitsva mentaliteediga mängijaga. Playoffides jäi ta tänavu kuues kohtumises nulli peale, kuid sellest hoolimata jõudis Djurgarden Rootsi kõrgliigasse tagasi.

Kommentaarid