Liiga läks taas ühe mehe tasku kallale

Shawn Thornton on mees, kes ei saa hooaega õnnestunuks lugeda, kui ta pole kogunud vähemalt 100 karistusminutit. Ligi 10-aastase karjääri jooksul on tal neid võrreldes punktidega kogunenud mitmekordselt rohkem. Tänavu sai ta põhihooaja 64 mänguga kirja vaid tagasihoidlikud 74 minutit. Vastaste jaoks ebameeldiv vastane on 36-aastasena kindlasti veidi maha rahunenud, kuid võimalik, et need kõige räpasemad trikid on tegelikult hoitud playoffide ajaks. Ühega paistis ta silma eelmises kohtumises.

(foto: Greg M. Cooper/US Presswire)
Boston Bruinsi ründaja pritsis vahetusmeeste pingi peal olles Montreal Canadiensi kaitsja P.K Subbani suunas joogivett. Seda kaadrit vaastasid kurva meelega kõik janused Aafrika lapsed ja ka NHL.


Olukorras, kus Bruins oli põhimõtteliselt kohtumise juba võitnud, näis see teguviis väga mõttetu ettevõtmisena. Eriti kuna liiga karistas Thorntonit selle eest täpselt 2820 dollari ja 52 sendise trahviga. See on täpselt 2051 eurot ja 88 senti.

Mees oli hiljem kiire ka oma käitumise eest vabandama, öeldes: "Olin liigselt hetkesse sisse elanud ja poleks pidanud seda tegema. Liigun edasi ja valmistun kuuendaks kohtumiseks."

Kulmu kergitavalt suhtus intsidenti ka Bruinsi peatreener Claude Julien.

Kokku on Thornton nüüd tänavu ilma jäänud ligi 90 000 dollarist (65 000 eurost). Detsembris määrati talle Pittsburgh Penguinsi kaitsja Brooks Orpiku ründamise eest 15-mänguline keeld ja selle perioodi eest jäi palgaraha saamata üle 84 000 dollari (61 000 euro) ulatuses.

Aasta palk on Thorntonil üks miljon dollari ehk ligikaudu 727 500 eurot.

Kommentaarid