Karikakaitsja hooaeg jätkub veel vähemalt ühe mängu

Chicago Blackhawks seisis playoffidest väljalangemisega silmitsi, kui viiendas matšis tuli võõrustada Los Angeles Kingsi. Seda oli ka kohe alguses näha. Nurka aetud loom võib olla väga ohtlik ning seda ka Blackhawks tõestas. Esimese nelja minutiga oli tablool 2-0. Küll jõudis aga Blackhawks ennast veel kaotusseisu mängida enne, kui teisel lisaajal Michal Handzusi väravast 5-4 võideti. Kings läheb saba jalge vahel koju tagasi, kuid kõik on endiselt nende endi kätes.

(foto: Getty Images)
Kohtumisest oli kulunud vaid 30 sekundit, ku Drew Doughty teenis vastase kukutamise eest mängu esimese karistuse. Blackhawks kasutas selle arvulise ülekaalu ka kiirelt ära. Mänguaega oli kulunud veidi üle minuti, kui Brent Seabrook sai värava näol kirja selle seeria esimese punkti.

Doughty sai karistusboksist väljas, aga Blackhawksi rünnaku tuhinat see ei peatanud. Neljandal minutil oli teine kaitsja Johnny Oduya õigel kohal ja litter taas Jonathan Quicki selja taga. Mõlema Blackhawksi värava puhul sai söödupunkti ka Patrick Kane, kes kogus neid endale lõpuks neli.

Kui möödunud oli 9:49 lasti viimaks ka Kings tabloole. Jarret Stoll tegi külaliste poolt vaadatuna 1-2. Sellele vastas aga kiirelt Brandon Saad, kes tegi oma varajase karjääri ühe parima mängu. Efektiivsuse näitaja oli tal lõpuks +4. "Minu hinnangul oli "Saader" täna parim mängija väljakul," tõdes Kane, kes ise tegelikult kohtumise parimaks valiti.

Olenemata Kane'i ja Saadi pingutustest oli aga Blackhawks 20 kaugusel väljakukkumisest. Marian Gaboriku, Dustin Browni ja Tanner Pearsoni tabamused viisid Kingsi 4-3 ette. "Näitasime iseloomu, kui tulime kaotusseisust välja, aga me ei leidnud võiduväravat," tõdes Justin Williams. "Karikakaitsja vastu pole kunagi kerge võita."

4-3 eduseisust Kingsile ei piisanud, sest kohe viimase kolmandiku alguses viigistas mängu Ben Smith. Järgnes lisaaeg, mis pani paljud ahhetama. "Olen elu jooksul näinud mitmeid mänge, kuid see oli läbiaegade uhkeim lisaaeg," ütles Blackhawksi peatreener Joel Quenneville.

Esimese lisaaja teises pooles mindi uskumatul kombel ligi kaheksa minutit ilma ühegi vileta! Võitjat esimese 20 minutiga aga ei selgunud. See sai selgeks vahetult teise alguses. Kogu mänguaega oli kulunud 82:04, kui Saadi suurepärane sööt Handzusi leidis ning Slovakkia vanameister jättis karikakaitsja veel vähemalt üheks mänguks ellu.

"Kaks venda lendasid Saadile peale ja mina jäin vabaks. Olin üllatunud, et mind nii vabaks jäeti, Saad ootas pikalt, aga andis mulle siis suurepärase söödu," ütles Handzus on tänavuste playoffide teise värava kohta.


Mõlemad väravavahid said lõpuks kirja 40 tõrjet. Eriti uhkelt "röövis" Quick teisel kolmandikul Saadi.


Järgmine kohtumine peetakse meie aja järgi laupäeva varahommikul.

Kommentaarid