Väravatesadu jättis Canadiensi ellu

Montreal Canadiens oli New York Rangersi vastu peetud esimeses neljas kohtumises kokku juhtinud vaid 2 minutit ja 50 sekundit. Meeskond oli ilma väravavahi Carey Price'ita raskustes ja Rangersil oli läinud ööl esimene võimalus nelja võiduni mängitav seeria ära lõpetada. Canadiens sai aga üle 22 aasta taas playoffides kirja seitse väravat ning Rangers alistati 7-4. Kübaratriki kangelaseks kerkis Rene Bourque, kellel nüüd playoffides kirjas kaheksa tabamust. Vaid üks vähem kui põhihooajal!

(foto: sportspyder.com)
Mäng algas väga vingelt, kui juba kahe minutiga oli Canadiens 1-0 ees. Arvulises ülekaalus skooris Alex Galchenyuk. Eduseis kestis kuni kolmandiku keskpaigani. Derek Stepan, kelle lõualuu kolmandas matšis puruks löödi, tegi 1-1. 23-aastase ründaja jaoks oli eelmisest kohtumisest eemale jäämine üldse 4-aastase karjääri esimene mäng, kus ta ei osalenud!

Pärast Rangersi viigiväravat ärkas taas Canadiens. Tomaš Plekanec tegi vaid paar minutit pärast Stepani väravat seisuks 2-1 ja teisele kolmandikule tehtud tempoka algusega saadi ette 4-1. Täpne oli Max Pacioretty ja oma esimese sai kirja Bourque. Need väravad lõpetasid sisuliselt ka Henrik Lundqvisti tööpäeva. Rootslane lasi neli tükki 19. pealeviskega. "Ma ei olnud piisavalt hea. Alustasime mängu paari karistusega, mis pani meid surve alla. Peame kõik mängima paremini, alustades minust," ütles Lundqvist ebaõnnestunud mängu kohta.

Väravavahi vahetus näis ka toimivat. Rick Nashi, Chris Kreideri ja Stepani teine tabamus tõid Rangersi 4-4 viigisadamasse. Rahulolu suurest tagasitulekust said külalised aga nautida vaid minuti. Bourque tegi oma teise ja näis, et see murdis Rangersi vaimu lõplikult. See ja 32-aastase kanadalase kübaratriki vormistamine viimase kolmandiku alguses ning John Moore'i karistus viimase kolmandiku keskel, mille järgelt tuli viis minutit vähemuses mängida.

Lõppseisu vormistas 4:17 enne lõppu arvulises vähemuses tühja võrku David Desharnais. Canadiensi puuri kaitsnud Dustin Tokarski arvele jäi 23 tõrjet. "Kõik räägivad sellest, et Lundqvist on suurepärane väravavaht, aga kas ta on Tokarskist selles seerias parem olnud? Minu arvastes mitte," kommenteeris väravavahi tegevust Bourque, kes oli eelnevas kümnes matšis skoorinud vaid korra.

"Canadiens sai tänu võidule kindlasti veidi lootust juurde," märkis Brad Richards. "Peame aga muretsema vaid enda mänguplaani pärast. Me ei mängi tavaliselt nii nagu me tegime seda täna ja me ei mängi nii ka järgmises matšis. Oleme heas olukorras, kuna järgmine kohtumine on kodus"

"Tegu oli väga kummalise mänguga. Me polnud varasemalt selles seerias sedamoodi mänginud," kommenteeris Rangersi peatreener Alain Vigneault, kes tõi samuti välja selle, et Rangersil on kasutada kodueelis.


Kui Canadiensi poolt polnud seitset väravat playoffides nähtud 22 aastat, siis meeskonna kübaratrikki konverentsi finaalis tuli oodata veelgi kauem. Enne Bourque'i sai sellega viimati hakkama Guy Lafleur aastal 1975.

Kommentaarid