Gaborik viis Kingsi võidule

Märtsis hangitud "rendimängijad" on playoffides hakanud oma kvaliteeti näitama. Näiteks New York Rangersis põhihooaja nüridalt lõpetanud Martin St. Louis on lõpumängudes kaheksa kohtumisega kogunud kuus punkti. Columbus Blue Jacketsist hangitud Marian Gaborik on aga Los Angeles Kingsi eest nüüd kaheksa kohtumisega kogunud ka kaheksa punkti. Neist kolm tulid läinud ööl Anaheim Ducksi vastu, kui slovaki värav viis Kingsi normaalaja lõpuhetkedel lisaajale ning samuti tõi tema tabamus lõpuks ka Kingsile 3-2 võidu.

(foto: AP Images)
20 aastat tuli oodata, et kaks naabrit playoffides kokku saaksid ja arvestades esimese matši dramaatilist käiku, siis oli see vastasseis kindlasti ka ootamist väärt. Kaotusseisust välja tulnud Ducks näis olevat kohtumise võitnud, kuid Gaborik päästis külalistele lisaaja alles seitse sekundit enne normaalaja lõppu.

"Lasta endale seitse sekundit enne lõppu värav visata on väga mõru pill, mida alla neelata," tunnistas Ducksi peatreener Bruce Boudreau, kelle hinnangul võivad kõik selle seeria kohtumised kujuneda sedavõrd tasavägiseks.

Võiduvärav tuli lisaaja keskpaigas. Mõlema tabamuse puhul oli üks eeltöö tegijatest Anze Kopitas, kelle käsi oli mängus kõigi Kingsi väravate puhul. Ka tema teenis sarnaselt Gaborikule kolm punkti ja on nüüd 13. silmaga playoffide kõige edukam mängija. "Mõlemad Gaboriku väravad olid tõeliselt klassikalised playoffide tabamused," märkis Kingsi loots Darryl Sutter.

Väravas säras Kingsi eest taaskord Jonathan Quick, kes tegi 33 tõrjet. Sama arvu viskeid suutis blokeerida ka Ducksi puuris alustanud Jonas Hiller.


Ducksi 2-1 ette viinud Teemu Selänne jätkas oma vanusega seotud rekordite redelil ronimist. 43-aastasest soomlasest on playoffides vanemana skoorinud vaid Chris Chelios (45a) ja Gordie Howe (52a).

Põneva seeria teine kohtumine peetakse meie aja järgi teisipäeva varahommikul kell 5.

Kommentaarid