Brian Elliott pikendas Bluesiga lepingut

Väravavaht Brian Elliott, kellest oleks 1. juulil saanud vabaagent, on St. Louis Bluesiga sõlminud uue 3-aastase lepingu. 29-aastase kanadalase uus leping peaks tähendama seda, et Ryan Milleri pesitsemine jäi St. Louisis vaid mõne kuu pikkuseks. Elliott hakkab uuel hooajal esikinda koha eest heitlema Jake Alleniga, kes oli tänavu AHL-i parim puurilukk. 52-st kohtumisest tõi ta Chicago Wolvesile tervelt 33 võitu ja tõrjed olid fantastilised 92.8%.

(foto: Getty Images)
Elliott tegi tänavu Bluesi eest kaasa 31 kohtumist, millest võitis 18. Keskmiselt lasi ta enda selja taha 1.96 väravat ja tõrjete edukusprotsendiks oli 92.2%. Kokku on ta Bluesi esindanud 93. põhihooaja mängus. Uue lepinguga teenib ta hooajaga kaks ja pool miljonit dollarit ehk umbes 1.83 miljonit eurot.

23-aastane Allen debüteeris Bluesi eest eelmisel hooajal. Keskmine sisse lastud väravate arv oli 2.46 ja tõrjed vaid 90.5%, kuid meeskond võitis 9 kohtumist 15-st, kus ta postide vahel seisis. Ta nimetati ka hooaja parimate uustulnukate meeskonda.

Uut hooaega alustavad Elliott ja Allen arvatavasti võrdselt positsioonilt. "Ootame põnevusega kahe mehe vahelist heitlust ja nende poolseid häid esitusi," on öelnud Bluesi peamänedžer Doug Armstrong.

Samuti märkis Armstrong ühe põhjendusena, miks Milleril minna lastakse seda, et Buffalo Sabresile oleks tulnud temaga uue lepingu sõlmides loovutama veelgi "kaupa".

Milleri ning samuti Sabresist hangitud Steve Otti eest käidi veebruari lõpus välja juba kolm mängumeest ja kaks draftivalikut.

Kommentaarid